Rudel Obreja: ,,În AIBA este o corupție fără teamă!”

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, a declarat în exclusivitate la Radio Sport Total FM, că în box este o întreagă rețea de corupție și de blaturi. Acesta susține că Asociația Internațională de Box este dintotdeauna controlată de persoane cu interese ascunse.

Rudel Obreja susține că președintele Comitetului Olimpic Român de la aceea vreme – Octavian Morariu, a fost un pion important în corupția boxului. Octavian Morariu este acuzat că l-a îndepărtate pe Obreja de la Federația Română de Box, în schimbul funcțiilor de la CIO și de la Compitetul Olimpic European, ceea ce s-a și întâmplat.

,,Aș vrea să vă reamintesc faptul că atunci când am așteptat susținere din partea mai marilor din sportului românesc, mă gândesc în primul rând la Octavian Morariu care era atunci președintele Compitetului Olimpic Român, care a ascuns mizeria sub preș și a făcut tot ce a putut să mă sape și să îmi submineze autoritate și să mă scoată de la FRB, împreună cu cei de la AIBA, care aveau evident interes, în schimbul promisiunii care s-a și materializat pentru Octavian Morariu, de a ajunge în CIO și în Comitetul Olimpic European, ceea ce s-a și întâmplat. M-au scos pe mine ca să tac din gură și ca să îmi închidă gura, pot spune că am fost sacrificat. Eu știu foarte bine ce s-a întâmplat acolo și am spus lucrurile astea atunci, în AIBA și Federația Boxului Amator este o corupție fără teamă și am argumentat. Corupție nu este doar în AIBA, corupție este peste tot.

Eu am fost unul dintre cei din prima linie care am luptat și l-am schimbat pe A. C., pakistanezul care conducea mafia boxului amator, care controla mafia boxului de peste 25 de ani”, a spus Rudel Obreja, la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -