Xavier Pascual, primele concluzii la naționala masculină: „Avem mult de muncă!”

Xavier Pascual, noul selecționer al echipei naționale de handbal masculin a României, recunoaște că băieții săi mai au mult de muncă până să își atingă cele două obiective trasate: calificarea la Campionatul Mondial din 2023 și la Jocurile Olimpice din 2024.

Xavier Pascual, tehnicianul care a stat 12 ani pe banca Barcelonei și a câștigat alături de clubul catalan nu mai puțin de 61 de trofee, a venit la naționala masculină de handbal a României cu gânduri mari! Să o readucă acolo unde a fost cu ani în urmă, în elita handbalului mondial!

Pentru asta e nevoie de multă muncă. Spaniolul a încheiat un prim stagiu de pregătire cu 32 de jucători la finalul căruia a tras și câteva concluzii.

“Mai e mult de muncă! Vedem ce va fi peste 4 luni, atunci putem vorbi despre Mondialul din 2023 și să ne calificăm la Jocurile Olimpice de la Paris!” – Xavier Pascual, antrenorul echipei naționale de handbal a României și al formației Dinamo București.

Selecționerul este profesor pentru jucători, dar, la rândul său, se simte și el ca un școlar.

Am profesor, încerc să vorbesc în limba română deși îmi este greu. În acest moment este foarte complicat pentru mine. Gândesc în spaniolă, nici în engleză nu îmi este foarte ușor să vorbesc, iar acum învăț și limba română” – Xavier Pascual, antrenorul echipei naționale de handbal a României și al formației Dinamo București.

 

Jucătorii sunt încântați de selecționer

Băieții lui Paski sunt încântați de antrenamentele spaniolului. Portarul Iancu și pivotul Rotaru au lucrat cu el și în urmă cu doi ani, în primul mandat al acestuia la echipa națională. Jucătorii știu că e nevoie de multă muncă la prima reprezentativă și mai este mult până departe!

 “Acum avem mult de tras. Cumva trebuie să ne ridicăm ca Pasarea Phoenix și să aducem calificarea. Paski a venit cu un suflu bun ca de fiecare dată, acum se întinerește lotul ceea ce e bine, putem să creștem” – Ionuț Iancu, component al echipei naționale de handbal masculin a României. 

„ E o plăcere să lucrăm cu dânsul, învățăm în fiecare zi lucruri noi șiavem de pus la punct multe detalii” – Vlad Rotaru, component al echipei naționale de handbal masculin a României. 

Din nou în cantonament

Naționala masculină de seniori se reunește în perioada 03-06.10.2021 la București pentru un stagiu de pregătire centralizată. Așa cum a anunțat la momentul instalării sale în funcția de selecționer, tehnicianul spaniol va face lunar acțiuni cu „tricolorii”.

Lotul convocat de selecționerul Xavier Pascual: Dan Vasile, Daniel Susanu, Ionuț Nistor, Ionuț Iancu, Sabin Constantina, Gabriel Burlacu, Vlad Rotaru, Tudor Botea, Marian Păunescu, Alexandru Gurănescu, Bogdan Vancea, Gabriel Cumpănici, Andrei Buzle, Călin Căbuț, Tudor Buguleț, Barna Buzogany, Claudiu Pal, Răzvan Pavel, Gabriel Dumitriu, Cristian Ghiță, Marius Szoke, Alexandru Ghivil, Ronald Thalmaier, Javier Humet, Robert Militaru, Nicușor Negru, Călin Dedu, Dan Racoțea, Octavian Bizău, Gabriel Bujor, Eduard Iordachi, Bogdan Mănescu.

Autor: Radu Levârdă

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -