El e românul care a câștigat o cursă pe circuitul de la Monza!

Mihnea Ștefan, singurul pilot din România care a participat în Formula BMW Talent Cup 2021, și-a mai împlinit un vis: a ieșit pe primul loc într-o cursă suport, în deschiderea Marelui Premiu de Formula 1 al Italiei. Tânărul a concurat cu un Radical de 100.000 de euro.

Pentru Mihnea, un tânăr pilot, visurile devin realitate! După ce în 2012, a fost singurul din România care a participat în Formula BMW talent Cup, Mihnea a bifat realizarea vieții.

A participat la o cursă suport pe celebrul circuit de la Monza, chiar în deschiderea Marelui Premiu de Formula1 al Italiei. 

Cred că o dată în viață, un pilot poate trăi așa ceva! A fost o experiență extraordinară pentru noi, în primul rând pentru echipă și mai ales pentru mine, pentru că am ajuns în punctul în care mi-am dorit” – Mihnea Ștefan, campion în clasele Race și Clubsprint în Campionatul de Time Attack. 

Mihnea nu a participat doar în competiție, ci a și câștigat una dintre etape, iar în cealaltă a ieșit pe locul doi.

„Sunt mega mulțumit. Când am plecat de acasă, nu credeam că este posibil. Nu mi-am făcut speranțe” – Mihnea Ștefan, campion în clasele Race și Clubsprint în Campionatul de Time Attack.

Tânărul recunoaște că pentru el, experiența trăită în Italia a fost unică, iar după cursă a plâns de fericire.

 „A trebuit să îmi șterg repede lacrimile cu mănușa, pentru că ajungeam la locul unde mă aștepta toată lumea. Nu pot să descriu în cuvinte ce am simțit” – Mihnea Ștefan, campion în clasele Race și Clubsprint în Campionatul de Time Attack. 

La Monza, Mihnea a concurat cu un Radical de 100.000 de euro, pe care și l-a achiziționat în urmă cu 3 luni.

„Nu mă gândesc cât de costisitoare este pasiunea mea, pentru că dacă aș face un calcul, probabil ar trebui să mă opresc din curse” – Mihnea Ștefan, campion în clasele Race și Clubsprint în Campionatul de Time Attack. 

În Italia, Mihnea și colegii săi au împărțit același complex cu piloții de la Formula1.

„Noi fiind cursă suport, nu aveam acces și la zona lor de paddock. Aveam o zonă separată împreună cu Formula 2 și Supercupa Porsche. Într-una dintre seri, unul dintre piloți a stat să îi aștepte și să îi vadă” – Mihnea Ștefan, campion în clasele Race și Clubsprint în Campionatul de Time Attack.

Mihnea a condus un Radical SR3 XX

Mihnea Ștefan, Alex Mirea și Răzvan Galan au fost prezenți la Monza între 10-12 septembrie, la o cursă suport, în deschiderea Marelui Premiu de Formula1 al Italiei, prin intermediul Sports Prototype Cup. Acest eveniment de prestigiu a atras echipe din Marea Britanie, Germania, Polonia, Elveția și SUA, pentru cele două curse de 35 de minute.

Mihnea Ștefan a luat startul în competiție cu un prototip Radical SR3 XX, în timp ce Alex Mirea și Răzvan Galan au împărțit un prototip Radical SR 3 RSX.

„Este ultima generație de SR3.  Este o mașină foarte ușoară, un prototip, pentru că nu este legal pentru stradă așa cum mulți își văd mașinile de circuit și apoi le văd asemănătoare și pe stradă. Acesta se poate conduce doar pe circuit” – Mihnea Ștefan, campion în clasele Race și Clubsprint în Campionatul de Time Attack.

În țară, concurează în cursele de Time Attack

După ce timp de 14 ani, Mihnea a fost pilot de karting și campion național, în prezent, el concurează în Campionatul de Time Attack. Formatul Time Attack a devenit una dintre cele mai captivante ramuri ale motorsportului actual. Fie că vorbim despre concurenți amatori sau profesioniști, cu mașini sport sau automobile de competiție, recordul turei de circuit îi atrage deopotrivă pe toți pasionații.

Pe parcursul a trei sesiuni de antrenamente, două de cursă și o sesiune SuperLap, formatul competiției asigură concurenților un cadru optim pentru a-și dezvolta în mod susținut performanțele. 

“Campionatul ROTAC sub egida FRAS a devenit interesant pentru noi în urmă cu 3 ani, atunci când am participat prima data la volanul unui Renault Clio CUP. Am început ușor, ușor să creștem și să ne dezvoltăm devenind în 2019 și 2020 campion la clasele Race și Clubsprint” – Mihnea Ștefan, campion în clasele Race și Clubsprint în Campionatul de Time Attack.

Autor: Radu Levârdă

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -