Alexandru Dedu: „Am emoții la meciurile cu Insulele Feroe și Austria”

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a participat la inaugurarea Sălii Sporturilor din Mioveni, acolo unde pe 6 octombrie, naționala feminină va disputa primul meci din preliminariile Euro 2022, cu Insulele Feroe.

„Ne bucurăm că în România, într-o perioadă grea, a apărut o sală modernă, în care ne simțim bine, respirăm și totul miroase a nou” – Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal. 

 Șeful handbalului românesc recunoaște că “tricolorelor” le va fi greu fără Cristina Neagu pe teren și a precizat că are emoții atât pentru meciul cu Insulele Feroe, cât și pentru cel din deplasare, cu Austria de pe 10 octombrie.

„Am emoții fiindcă naționala este o echipă preponderent tânără, care nu mai are acel punct de sprijin, pe Cristina Neagu.Cristina nu va fi prezentă nici la Mondialul din Spania” – Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.

„Trofeul Carpați” va fi tot la Mioveni

De asemenea, în luna noiembrie, înainte de turneul final din Spania, orașul Mioveni va găzdui „Trofeul Carpați.

„Avem confirmarea echipei Angolei, Polonia s-a retras și mai așteptăm încă două formații. Este foarte greu din cauza perioadei în care ne aflăm, avem țări care azi sunt roșii, mâinile galbene, poimâine verzi” – Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal. 

Prezent la deschiderea Sălii Sporturilor, primarul orașului a făcut un apel la cetățeni!

„Sper ca argeșenii să vină să susțină echipa națională de handbal! Este un eveniment important pentru noi. Îi așteptăm în număr cât mai mare la sală” – Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni.

Dumanska, Bazaliu și Pintea, vedetele naționalei

Naționala feminină se reunește pe 2 octombrie, la Mioveni, unde se va sta într-un cantonament până la plecarea în Austria. Vedetele naționalei României vor fi Yuliya Dumanska, Bianca Bazaliu și Crina Pintea, singurele care nu evoluează în Liga Florilor.

Lotul de jucătoare convocat de Adi Vasile pentru cele două partide, cu Insulele Feroe de la Mioveni, de pe 6 octombrie, de la 18.30 și cu Austria, din deplasare, de pe 10 octombrie, de la 19.10 (ora României ) este următorulYuliya Dumnaska – HC Podravka, Daciana Hosu – SCM Rm Vâlcea, Elena Șerban – HC Dunărea Brăila, Nicoleta Dincă – CS Gloria 2018 BN, Ana Maria Iuganu – CS Gloria 2018, BN, Anca Polocoșer – CS Minaur Baia Mare, Sorina Tîrcă – CS Rapid București, Bianca Harabagiu – SCM Gloria Buzău, Bianca Bazaliu – HC Podravka, Andreea Rotaru – SCM Gloria Buzău, Cristina Laslo – CS Minuaur Baia Mare, Ana Maria Drăguț – SCM Gloria Buzău, Alina Ilie – SCM Gloria Buzău, Sonia Seraficeanu – CS Gloria 2018 BN, Oana Borș – CS Minuar Baia Mare, Crina Pintea – ETO Audi Gyor, Lorena Ostase – CSM Slatina, Alexandra Subțirică – Iovănescu, Mădălina Zamfirescu, Alicia Gogîrlă – CSM București.

În decembrie fetele merg la Mondialul din Spania

Cu gândul la Euro 2022, echipa națională se pregătește și de turneul final din acest an, care va avea loc în luna decembrie, în Spania. Naționala feminină de handbal a României a fost repartizată în Grupa C a Campionatului Mondial din Spania și va întâlni, pe lângă Norvegia, Kazahstan și Iran.

La Turneul Final din Spania, echipele au fost împărțite în 8 grupe, primele 3 clasate din fiecare grupă urmând să se califice în Main Round, acolo unde vor fi împerecheate” A cu B, C cu D, E cu F și G cu H.

Autor: Radu Levârdă

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -