Hercule de România la ora dezvăluirilor:”Plâng la filme, sunt sensibil”

Rareș Toader, cel mai bun atlet român la aruncarea greutățiia renunțat la figura de dur pe care o afișează în timpul concursurilor și și-a arătat latura sensibilă.

Rareș a dezvăluit că plânge la filmele care îi ajung la inima și a povestit ce ritual are înaintea celor mai importante competiții.  

„Ultima oară cred că am plâns la un film. Sunt o persoană foarte puternică, nu mă sensibilizez atât de ușor, însă lucrurile care țin de suflet, mă marchează și am sentimente, sunt empatic. Îmi plac și filmele motivaționale, filmele legate de sport, de politică, de istoria lumii, de războaiele mondiale” – Rareș Toader, multiplu campion național în proba de aruncare a greutății. 

Înaintea concursurilor, Rareș are un ritual la care nu renunță!

„Ascult muzică rock și hip hop, depinde ce stare am” – Rareș Toader, multiplu campion național în proba de aruncare a greutății. 

Atletismul nu este singurul sport care l-a cucerit pe sportivul de 24 de ani. El a jucat și fotbal.

„Un an am fost portar la o echipă din orașul meu, Rm. Vâlcea”  – Rareș Toader, multiplu campion național în proba de aruncare a greutății.

Ține cu Dinamo

Legitimat la Clubul Dinamo București, Rareș este fan înfocat al „câinilor”.

“Țin cu Dinamo, le țin pumnii băieților și sper să depășească perioada grea prin care trec” – Rareș Toader, multiplu campion național în proba de aruncare a greutății. 

Deși atletismul îi ocupă aproape tot timpul, sportivul încearcă ca atunci când prinde câteva momente libere, să se bucure din plin de ele.

 Îmi place foarte mult să călătoresc și să merg la pescuit, am foarte multe hobby-uri pe lângă atletism dar le pot face doar în perioada de repaus” – Rareș Toader, multiplu campion național în proba de aruncare a greutății. 

Sportivul are și câteva superstiții legate de îmbrăcămintea din timpul concursului. 

Consider că pot să arunc mai mult cu un anumit tip de echipament, dar este o superstiție pentru că nu există nicio bază științifică că pot arunca mai mult, e doar pe psihic. Și cu 4 ore înainte de concurs, nu mănânc nimic – Rareș Toader, multiplu campion național în proba de aruncare a greutății.

„Mi-a lipsit norocul la JO”

Rareș Toader a revenit în sala de antrenament, după cel mai lung și greu sezon din carieră! Chiar dacă nu a prins finala olimpică de la aruncarea greutății la Olimpiada de la Tokyo, sportivul a trăit în Japonia experiența vieții.

„Cred că mi-a lipsit puțin noroc, fiind prima experiență la care am participat de asemenea anvergură, nu am știut exact cum să gestionez cele 3 aruncări pe care le-am avut pentru accederea în finală” – Rareș Toader, multiplu campion național în proba de aruncare a greutății.

Sportivul care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a avut și un mentor, care i-a fost alături până anul trecut.

„Mentorul meu din atletism a fost regretatul Dan Serafim, antrenor federal la aruncări și antrenorul Liei Manoliu. Nu mai este printre noi dar mă veghează și susține de acolo. Mă simțea când sunt la ananghie și când am o problemă în antrenament, o problemă în viața de zi cu zi, intervenea și mă sfătuia ca o mamă” – Rareș Toader, multiplu campion național în proba de aruncare a greutății. 

Tot datorită lui Dan Serafim, de-a lungul carierei, Rareș nu a lipsit de la niciun antrenament.

„Să știu că am putut să mă antrenez și nu am mers, nu s-a întâmplat niciodată” – Rareș Toader, multiplu campion național în proba de aruncare a greutății.

Autor: Radu Levârdă

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -