Radu Voina, concluzie tristă după ce România a fost învinsă de Germania: “Fetele nu pot mai mult!”

Radu Voina a făcut o analiză “la cald” a handbalului românesc, după ce fetele din naționala României au fost învinse de Germania, scor 22-24, la Campionatul Mondial de handbal feminin.

În clipa de față, “tricolorele” pregătite de Florentin Pera sunt ca și eliminate de la turneul final. Mai mult, România va rata astfel șansa să obțină “biletele” pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

Fostul selecționer a tras un semnal de alarmă în legătură cu numărul mare de jucătoare străine care evoluează în campionatul României.

Radu Voina este de părere că jucătoarele românce ar trebui să primească mult mai mult credit în competițiile interne, pentru ca echipa naționala să devină mai puternică. 

“Eu zic că n-am pierdut nimic, numai că noi românii, de fel, ne inflamăm mai mult decât suntem în stare să facem. Am mai pierdut o campanie. Trist este că nu vom avea șansa să încercăm să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Asta e tristețea, nu neapărat acest Campionat Mondial. 

Rămânem la fel, foarte entuziaști înainte de competiție, unde spargem norii și spunem că vom face și vom drege. Apoi revenim cu picioarele pe pământ, mai spunem vreo 3 zile ceva și iar se uită. Și iar mai trece un an și mai vin niște jucătoare străine.

Dacă nu greșesc, sunt vreo 64 de jucătoare străine care activează în campionatul românesc. Și atunci lucrurile sunt clare. Jucăm cu niște echipe de mâna a doua spre a treia, la batem și le umflăm și zicem că ‘vai de mine’. Apoi revenim și trec anii și trec generațiile.”, a spus Radu Voina, la emisiunea “Execuții matinale”, de la Sport Total FM.

În plus, Radu Voina a scos în evidență faptul că naționala României a strălucit în ultimii ani mai mult prin performanțe individuale, ci nu prin jocul colectiv.

Fostul mare handbalist român consideră că, în clipa de față, acesta este nivelul maxim al jucătoarelor noastre.

“O echipă se judecă prin performanțe. Noi ce facem? Noi câștigăm titluri individuale. De Cristina (n.r. – Neagu) că a fost de 4 ori cea mai bună jucătoare, că tânăra cea mai de perspectivă și așa mai departe. Mie îmi pare rău extrem de rău de fetele astea.

Eu nu le judec pe fete, pentru că ele fac ceea ce pot la ora actuală. Și cam atâta pot. Nu pot mai mult. Noi vrem să facă mai mult, dar ele, săracele, nu pot. Și atunci le mai și blamăm, le mai și criticăm. Pentru că așa e… dacă n-ai performanțe, trebuie să suporți consecințele.”, a mai spus Radu Voina.

Ascultă aici interviul integral cu Radu Voina:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -