Planul FRF pentru echipa națională: Mirel Rădoi selecționer și pentru campania EURO 2024. Stoichiță: “Va urma o întâlnire săptămâna viitoare”

Mihai Stoichiță a declarat, la emisiune “Fluier final” cu Narcis Drejan, că planul FRF este de a-l păstra în funcția de selecționer pe Mirel Rădoi și la eventualele baraje pentru CM 2022, dar și pentru campania de calificare viitoare la EURO 2024.

Mirel Rădoi a anunțat după meciul cu Armenia că va părăsi postul de selecționer după meciurile din luna noiembrie, ultimele din grupă, când îi expiră și contractul, și că nu dorește prelungirea acestuia indiferent de ofertă.

“Săptămâna viitoare va urma o întâlnire cu Mirel în care să punem la punct toate lucrurile. Ca să fie foarte clar, FRF vrea să continue cu Mirel, ăsta e gândul nostru, pe treaba asta se va marșa”, a spus Stoichiță.

Întrebat dacă FRF se gândește ca Mirel Rădoi să pregătească și următoarea campanie de calificare la EURO 2024, directorul tehnic al federației a răspuns scurt: “Sigur, sigur!”.

Naționala României a avut un parcurs bun în ultimele 5 meciuri, cu 3 victorii, un egal și o înfrângere, rezultate ce ne-au plasat cu șanse mari la calificarea pentru barajul CM 2022.

“Este meritul lui Mirel, a știut să-i mobilizeze, să aleagă tactica perfectă pentru ce a jucat el în ultimele 5 partide. E o revenire, poate și un început pentru o nouă echipă națională care să ne aducă ceva bucurie. Atât, altceva nimic, e foarte simplu. Sigur e creată o unitate între jucători, antrenori, staff, este o atmosferă excelentă în cadrul lor.

Ați văzut cât de mult l-au adoptat jucătorii și îl respectă, aderă la ideile lui. Asta e, altceva nimic deosebit”, a explicat Stoichiță, despre cum a reușit Rădoi să aibă rezultate în ultimele meciuri.

De ce a anunțat Mirel Rădoi că pleacă de la națională?

“Mirel a fost într-un moment în care l-a deranjat ceva, nu știu ce, în niciun caz relația cu noi. A avut o răbufnire, e normal, atunci la cald venea după un meci care n-a fost deloc ușor cu Armenia, am și suferit în a doua repriză. Atunci descătușarea asta de final a avut loc sub această formă. Eu nu cred că trebuie amplificată starea de spirit care a fost la acest meci. Ne întoarcem la treburile zilnice, iar Mirel pregătește ultimele 2 meciuri care sunt foarte importante”, a declarat directorul tehnic al FRF.

Întreaga discuție poate fi ascultată mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -