Petre Grigoraș știe cum poate evolua fotbalul românesc: “Ne trebuie academii puternice în fiecare județ și la fiecare echipă din SuperLiga”

Petre Grigoraș a făcut o “radiografie” a fotbalului românesc, iar concluziile n-au fost cele mai optimiste. Antrenorul consideră că nivelul campionatului nostru este unul scăzut, iar totul pleacă de la nivelul academiilor de copii și juniori.

Grigoraș spune că FCSB n-a avut adversar în acest sezon de SuperLiga. El speră ca și alte echipe, precum Rapid și CFR Cluj, să se întărească și să emită pretenții mai mari în lupta pentru titlu:

“Cred că ar trebui ca în fiecare județ sau la fiecare echipă de SuperLiga să fie academii puternice, dar care să aibă și infrastructură. Și poate peste 5-10 ani vom avea și noi rezultatele scontate. Mi-e greu să cred că lucrul acesta se va întâmpla în următorii 2-3 ani.

Nivelul este unul scăzut. Din punct de vedere al calității jocului, sunt jucători cu calitate îndoielnică, muți străini care nu se ridică la nivelul așteptărilor conducătorilor și suporterilor. FCSB a defilat anul acesta. Mă aștept să văd din nou un CFR puternic, aștept acum un Rapid puternic, așteptăm poate investiții mari la Dinamo și poate atunci campionatul va fi mai echilibrat în zona de vârf.”, a spus Petre Grigoraș, la emisiunea “Execuții matinale”.

De asemenea, Petre Grigoraș a găsit explicația pentru care jucătorii români cu greu mai primesc oferte din străinătate, la ora actuală:

“Pe undeva este normal (n.r. – să nu fie discuții despre transferurile jucătorilor români în străinătate). Din punctul meu de vedere, atâta timp cât, în ultimii ani, jucătorii care au mers în străinătate nu prea au jucat sau n-au rupt gura târgului, vă dați seama că se creează o reținere. ‘A, cine? Jucător român? Se adaptează foarte greu’.

Uitați-vă cât i-a luat lui Dennis Man să își facă o imagine bună, după 2-3 ani la Parma. După primul an, era o dezamăgire. Acum, imaginea fotbaliștilor români este una precară. Sunt mari semne de întrebare. Și cred că acest lucru va continua încă ceva timp, până când 2-3 jucători de-ai noștri vor face o figură frumoasă. Și atunci se va vorbi altfel despre jucătorul român, așa cum a fost acum 20-30 de ani.”, a mai adăugat Grigoraș.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -