Ovidiu Herea: “Tot mai mulți și-au făcut școli de fotbal, dar nu au dat niciodată cu piciorul în minge sau nu au jucat la un nivel de seniori”

Ovidiu Herea, a  fost prezent la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 27 martie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre fotbalul juvenil.

 

 

“Da, a fost ziua mea ieri. Am fost cu copii de la academie la meciuri pentru că au competiții, apoi am mers la baza noastră de antrenament, le-am dat o pizza și i-am lăsat să se joace până târziu. I-am înscris și în competiți pentru că au nevoie și de acele emoții pe care le trăiești în meciuri și în felul acesta se și dezvoltă și cresc. Nu au trecut nici șase luni de când avem școala de fotbal, însă ne-am mișcat destul de bine, am reușit să strângem peste 60 de copii, i-am înscris și în competiții, lucrurile merg bine și nu ne ne așteptam să meargă cum a mers până acum.

Sunt foarte încântat, ne-am mișcat foarte repede, am și fost nevoiți să ne mișcăm foarte repede pentru că au venit mulți copii de la alte cluburi și își doreau și competiții și de aceea am dorit să facem și acest pas. Trebuie să fim realiști că unii nu sunt pregătiți pentru a juca meciuri, dar se învață ei și cresc. Eu am spus mereu că fotbalul adevărat este până ajung la categoria când joacă 11 vs 11, până atunci este doar așa de distracție, trebuie să joace, să se împrietenească cu mingea, să vadă cum este fotbalul în echipă și să lege prietenii, după ce vor ieși pe teren mare la 11 vs 11, atunci va fi fotbalul adevărat.

Dacă nu ai răbdare, mai ales la copii și juniori, nu rezolvi nimic pentru că sunt mici, au perioade și perioade. Este normal să-i înveți ABC-ul, să-i înveți pas cu pas și rezultatele dacă faci lucrurile așa cum trebuie vor veni.

Am terminat și licența B, am trăit și joc de atâta timp, am o viață petrecută în fotbal și știu exact ce trebuie făcut. De aceea am și mers pe acest drum pentru că vreau să le împărtășesc copiilor tot ce am acumulat eu de-a lungul timpului. Am avut și norocul să lucrez cu antrenori foarte buni, poate cei mai buni din România și lucrul acesta m-a ajutat.

Într-adevăr, sunt foarte multe școli, dar până la urmă pe mine nu mă sperie competiția, dacă faci lucrurile așa cum trebuie nu ai cum să nu reușești. Trebuie făcut ceva pentru că sunt foarte mulți care și-au făcut școli de fotbal, dar nu au dat cu piciorul în minge sau nu au jucat la un nivel de seniori și e greu să înveți copilul atunci când nu ai jucat“, a spus Ovidiu Herea la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, wwlw.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -