Narcisa Lecușanu dezvăluie de ce nu poate candida la șefia FRH: “Nici dacă aș fi fost președintele IHF nu m-aș fi putut califica”

Narcisa Lecușanu, membru în Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Handbal, una dintre cele mai înalte poziții ocupate de un oficial român într-un for internațional, a fost prezentă în studioul Sport Total FM, unde a făcut o analiză a handbalului românesc.

Totodată, Narcisa Lecușanu a explicat și de ce nu va candida contra lui Alexandru Dedu, actualul președinte al Federației Române de Handbal, la alegerile generale din luna martie a acestui an.

Potrivit fostei handbaliste, aceasta nu poate candida, deși are o funcție înaltă într-un for internațional, pentru că nu îndeplinește un articol din statutul federației, modificat anul trecut de către Adunarea Generală.

“Statutul a fost schimbat. Acum 4 ani am candidat, mi-am dorit foarte tare atunci. Din păcate statutul a fost schimbat și a parcurs toate căile legale și mă refer aici la propunerea președintelui, discuția din cadrul Consiliului de Administrație, după care a fost trimis la Ministerul Sportului, aprobat și acolo, trimis la instanță, care l-a parafat, totul e ok. A fost o contestație din partea actualului vicepreședinte Sorin Dinu, dar neavând calitatea unui membru afiliat, nu s-a discutat pe fond ceea ce a conestat și a trecut. Este în vigoare.

Eu cred că dacă aș fi fost președintel IHF nu m-aș fi putut califica pentru că nu am experiență, nu îndeplinesc acel articol introdus, care a fost votat și aprobat de Adunarea Generală. Statutul este votat de lumea handbalului, este o mică Biblie.

Am și eu îndoielile mele, dacă acei oameni care au votat acest statu și cred că mă susțin, de ce nu ies public, de ce nu au avut atunci reacții. Sunt foarte multe chestii care m-au făcut să mă opresc și să mă gândesc că dacă merită să merg mai departe, pentru că am vrut să candidez”, a declarat Narcisa Lecușanu.

Întrebată dacă ar fi candidat totuși în lipsa existenței acestui statut, Narcisa Lecușanu spune că nu ar fi mers mai departe.

“La analiza pe care mi-am făcut-o în ultimul timp, nu. În primul rând, am zis da, hai să merg mai departe, am început să dau niște telefoane și am avut discuții cu diferiți oameni din handbal, care acum 4 ani au fost cu mine și am fost sigură că merg cu mine în contunuare și au avut și ei îndoieli.

Acum 4 ani, din păcate, pentru că așa e în sport, la alegeri nu au mai ajuns oamenii din handbal cu care eu am vorbit. M-au sunat și mi-au zis că au primit un telefon și nu mai vin la alegeri. Dacă vă uitați pe filmări, acum 4 ani, au fost în sală oameni care nu sunt din handbal, nici măcar nu știu dacă sunt suporteri ai handbalului, ei au decis soarta.

Sunt multe motive, am 2 copii, îmi dau seama că nu merită să-i sacrific. Eu nu-mi doresc poziție de președinte cu ardoare. eu veneam să fac ceva pentru handbal. Eu am fost vicepreședinte în primul mandat al lui Dedu, eu m-am dat deoparte, pentru că nu am de ce să accept niște chestii care nu sunt pro handbal. De aia am plecat pentru că nu mi-am găsit valorile acolo, am fost singura naivă, pentru că am crezut că se poate face handbal”, a explicat Narcisa Lecușanu.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -