Mirel Rădoi, atac direct la Mihai Stoichiță, care a dat indicații din tribună: “E grav! Să vină în locul meu”

România a remizat 0-0 cu Islanda, iar șansele pentru calificarea la baraj s-au diminuat drastic. După terminarea partidei, Mirel Rădoi s-a declarat extrem de deranjat de faptul că Mihai Stoichiță, directorul tehnic la FRF, a dat indicații din tribună.

Selecționerul a spus că nu acceptă un astfel de comportament și l-a invitat pe Stoichiță să-i ia locul.

“Azi am auzit şi indicaţii tactice de sus din tribună… Şi normal că atunci când nu câştigi, cei mai buni antrenori sunt sus. Sper să revăd imaginile şi să recunosc vocea pentru că mai grav ar fi dacă ar fi cineva din partea federaţiei, pentru că atunci trebuie să vină în locul meu”, a declarat Rădoi, la conferința de presă.

Lui Mirel Rădoi i s-a comunicat că Mihai Stoichiță era cel vizat.

“Dacă el a fost, atunci nea Mihai trebuie să vină în locul meu şi să răspundă la întrebări, pentru că oricum vine şi la antrenamente şi se uită, deci îi e uşor. Nu ştiu ce s-a mai întâmplat sau când s-a mai întâmplat, dar eu nu accept aşa ceva. Pentru mine lucrurile sunt simple. Indiferent că este nea Mihai sau că este preşedintele FRF lucrurile acestea nu se fac la nivel public. Dacă cineva are ceva să îmi reproşeze, şi probabil că are, o facem faţă în faţă la o şedinţă. Pentru că dacă tu începi să strigi de sus atunci înseamnă că nu ai încredere în antrenor. Şi dacă nu ai încredere în el, de ce l-ai mai numit? De asta spun că e cel mai bine să te uiţi la meci, să analizezi şi după aceea mă chemi la raport.

Eu nu trimit săgeţi, eu spun doar că de foarte multe ori entuziasmul acesta nu a venit şi din partea celor din federaţie. De exemplu, dacă noi am reuşit să câştigăm în Islanda aş fi vrut să văd oameni din cadrul federaţiei care sunt entuziasmaţi de joc, care încearcă să facă oamenii se gândească în felul ăsta. Adică să încercăm toate lucrurile acestea să le împingem într-o direcţie. Eu spun, e vina mea şi îmi asum. Mă mai întreba cineva cum îmi asum. Probabil că după aceste meciuri o să vedem cum îmi asum, o să vedem cum îşi asumă şi federaţia, o să vedem dacă federaţia mai vrea să mai continue cu mine. Probabil că dacă eram pe locurile 3-4 nici federaţia nu mai vrea să continue cu mine”, a explica Rădoi.

Mihai Stoichiță se apără

Directorul tehnic al FRF spune că a strigat firește din tribună, ca orice alt suporter, atunci când, spre finalul meciului, situația o impunea.

“Am strigat şi eu, că striga toată lumea. „Hai, acum, să urcăm! Să dăm gol!” Toată lumea în jurul meu striga. Ce indicaţii să dai, măi? La sfârșitul meciului, când le spui haideţi acum, să urcăm? Astea au fost indicaţiile, încurajări: „Hai, hai peste ei!” Înregistrarea probabil o să arate multe indicaţíi din tribună. Nu de la mine, de la mulţi alţii care strigau.

M-am dus în cabină după meci. Am felicitat băieţii, chiar și pe Mirel. L-am strâns în braţe şi i-am zis că n-am jucat rău. N-am finalizat, asta e!”, a spus Mihai Stoichiță, la Telekom Sport.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -