Mihai Mălaimare s-a reîndrăgostit de fotbal după ce România s-a calificat la EURO: “Dacă aveam numerele jucătorilor, îi sunam să le mulțumesc!”

Mihai Mălaimare a urmărit cu sufletul la gură meciurile României din campania de calificare la EURO 2024. Celebrul actor, care recent și-a încheiat cariera în teatru, a recunoscut că își pierduse interesul față de fotbal, însă “tricolorii” lui Edi Iordănescu l-au făcut să se îndrăgostească din nou de “Sportul rege”.

Într-o intervenție la emisiunea “Fluier final”, legenda din teatrul românesc l-a lăudat pe Edi Iordănescu pentru cum a gestionat campania preliminară. El a făcut chiar o paralelă între fotbal și teatru.

“Se petrece un lucru foarte ciudat. Eu nu mă mai uitam la fotbal de multă vreme. Revedeam cu obstinație secvențele cu Gică, cu toate golurile pe care le-am dat englezilor, argentinienilor și italienilor și îmi era suficient.

Acum, calificările astea m-au făcut să mă uit și acolo, și acolo. Și să vedem că, de fapt, jucăm cam aceeași chestie. Din secunda în care m-a prins nebunia cu echipa României și posibilitatea să se califice, am început să văd oarecum altfel lucrurile. În teatru, ca și în fotbal, are dreptate cine are succes. Iar Iordănescu, până aici, are succes. Deci are dreptate, cum ar veni.”, a spus Mihai Mălaimare, la “Fluier final”.

Mihai Mălaimare a rămas impresionat de evoluțiile jucătorilor naționalei și și-ar fi dorit să-i sune personal pe fiecare în parte să le mulțumească pentru bucuria uriașă pe care i-au adus-o.

“S-au petrecut niște lucruri extrem de interesante. În meciul cu Israelul, Edi l-a băgat pe Ianis și l-a lăsat pe Alibec deoparte. În meciul cu Elveția, l-a băgat pe Alibec. Alibec avea vocație de număr 10 aproape, de om care dirijează și trimite mingile. De data asta a plesnit-o! 

Uitați-vă și la Pușcaș, cel pe care lumea l-a tot înjurat. Cum a stat el unde trebuie un atacant, unul care dă goluri. Rareori sunt situațiile în care un atacant stă acolo și prinde mingea. El a stat, a prins-o și practic de acolo a început calificarea. Și în apărare avem 3 oameni foarte buni, de nivel internațional. Iar portarul ăsta (n.r. – Horațiu Moldovan) e nebun complet, a scos tot ce se putea scoate!

Sunt după o perioadă în care n-am plecat cu sufletul cel mai împăcat de la teatru. Vreau să văd care sunt bucuriile vieții mele de acum încolo. Vreau să spun că aceste meciuri ale României m-au umplut de fericire. Dacă aveam telefoanele băieților ăstora, îi sunam să le mulțumesc. O fac prin intermediul vostru. A fost o imensă bucurie!”, a mai spus renumitul actor.

Ascultă interviul integral cu Mihai Mălaimare:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -