Valentina Ardean-Elisei pregătește noua generație a handbalului românesc: “Dăm mai departe ce am învățat!”

Valentina Ardean-Elisei n-a putut sta prea mult departe de handbal, după ce și-a încheiat cariera de jucătoare profesionistă în 2022. Fosta mare handbalistă a României, cu peste 250 de meciuri la echipa națională, ocupă în prezent postul de antrenoare secundă la naționala de tineret.

Simultan, Valentina antrenează la echipa de club CSM Deva.

“A fost puțin greu, dar am simțit că este momentul să fac acest pas, să spun stop. Dar nu am stat așa mult departe de teren. Am făcut o pauză de 6 luni în care n-am avut un program. M-am ocupat de familie, am vrut ca viața mea să fie 100% pentru familie. Apoi, după 6 luni de pauză, am acceptat să fiu antrenoare secundă la echipa națională de tineret și la echipa de club CSM Deva.”, a povestit Valentina Ardean-Elisei, la emisiunea “Trafic Sport”, de la Sport Total FM.

Valentina este extrem de încântată de fetele pe care le pregătește și are mare încredere că noua generație din handbalul românesc va atinge performanțe extraordinare în viitor.

“Fetele sunt foarte muncitoare și talentate. Noi trebuie să ne adaptăm la noile generații și să le ajutăm. Recunosc că nu sunt cum erau generațiile noastre, atât de puternice din punct de vedere psihic. Dar sunt deschise pentru a învăța și a munci. Sunt foarte disciplinate.

Trebuie să dăm mai departe ceea ce am învățat și să ajutăm noile generații să ajungă acolo unde își doresc. Eu cred că ele pot ajunge la echipe de top și pot ajuta foarte mult handbalul românesc. Să ajungă acolo sus unde ne-am obișnuit, pe podium.”, a mai spus fosta mare handbalistă a României.

De-a lungul carierei, Valentina Ardean-Elisei a jucat la Universitatea Deva, Knjas Milos, Oltchim, CSM Cetatea Deva, HMC Baia Mare, SCM Craiova și Gloria Bistrița.

Fosta extremă a cucerit numeroase trofee, printre care se numără 7 titluri naționale, Cupa Cupelor EHF, Cupa EHF și Trofeul Campionilor EHF.

Ascultă interviul integral cu Valentina Ardean-Elisei:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -