Mesajul transmis de Lewis Hamilton, când Max Verstappen l-a depășit în ultimul tur. Ce nu s-a auzit la TV

Formula 1 a oferit un final dramatic în ultima cursă a sezonului, cu Lewis Hamilton (Mercedes) și Max Verstappen (Red Bull) la egalitate de puncte în clasamentul general.

Cursa a fost una dominată aproape în totalitate de britanic, dar un accident petrecut în ultimele tururi ale circuitului de la Abu Dhabi, ce l-a avut în prim plan pe Nicholas Latifi, iar intervenția Safety Car-ului i-a permis lui Verstappen să se apropie în spatele lui Hamilton și să-l depășească în ultimul tur, reușind să-și adjudece astfel titlul mondial.

Mercedes a contestat decizia FIA de a lăsa mașinile ce aveau un tur în urmă să depășească Safety Car-ul, iar Hamilton a spus, imediat după ce a fost depășit că lucrurile au fost aranjate.

“Da, treaba asta începe să fie aranjată!”, a spus Lewis Hamilton, din monopostul său, lucru ce nu s-a auzit la TV, dar a fost înregistrat. “Sunt fără cuvinte, Lewis. Absolut fără cuvinte, a transmis inginerul de cursă Peter Bonnington.


Mercedes a depus două contestații oficiale privind desfășurarea evenimentelor din ultimul tur și decizia comisarilor de cursă, care inițial anunțaseră că mașinile întârziate nu vor putea depăși Safety Car-ul. Plângerile au fost respinse de FIA, dar Mercedes a anunțat că va face apel.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -