Marius Avram: “Vassaras vrea un regim dictatorial. Să inchidem gura și eventual să aplaudăm zeul arbitrajului când iese în conferință de presă”

Marius Avram, fost arbitru, care în prezent este analist în ceea ce privește problemele de arbitraj, a vorbit, în direct la Sport Toal FM, despre conferința de presă susținută de Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, dar și despre evenimentele recente în care au fost implicați arbitrii și greșelile tot mai frecvente ale acestora.

Fostul arbitru a fost atacat în conferința de presă de Vassaras pentru analizele pe care le face, care a adăugat că l-a ajutat deseori pe Marius Avram în cariera sa.

Marius Avram a dezmințit informațiile precum că CCA i-a organizat un meci de retragere sau că a beneficiat exclusiv de delegări în țări ca Egipt, Qatar sau Arabia Saudită, unde erau trimiși, prin rotație, toți arbitrii FIFA, la cererea federațiilor de acolo. De asemenea, fostul arbitru spune că Vassaras își dorește un regim dictatorial în arbitraj, unde nimeni să comenteze.

“Liga 1 nu este o prioritate pentru CCA, ni s-a vorbit foarte mult despre prezența arbitrilor în cupe europene și despre prezența altor persoane în structurile UEFA. Când a fost întrebat cum sunt evaluați arbitrii români, a zis de EURO, Campionat Mondial, Jocuri Olimpice. Deci, iată, din nou, nu vorbește absolut deloc de Liga 1 și aici lumea înnebunește, conducători, antrenori, jucători, presă, spectatori, pentru CCA nu este o prioritate Liga 1.

Încă o idee care a reieșit din această conferință de presă este faptul că a fost un atac asupra oamenilor în general, af fost atacați jucătorii, oamenii care mai comentează, este ca și cum ne dorim un regim dictatorial în ceea ce privește arbitrajul, în care nimeni să nu spună absolut nimic, să nu analizăm și să închidem gura. Eventual să și aplaudăm când iese zeul arbitrajului în conferință de presă. Asta nu o să se întâmple din punctul meu de vedere, am să continui să vorbesc și să spun ce văd, indiferent care este părerea lui Vassaras”, a spus Marius Avram.

Vassaras a declarat în conferința de presă că arbitrii sunt cei mai vânați și sunt mereu puși la zid, dar Marius Avram propune o altă abordare, în care președintele CCA să plătească pentru greșelile arbitrilor.

“A făcut o analogie destul de interesantă. A spus că și fotbaliștii greșesc, mai ratează un penalty, portarii mai scapă mingea și cu toate acestea ei sunt susținuți, sunt titulari și joacă în continuare, iar arbitrii sunt pedepsiți când greșesc. Problema se pune puțin altfel: atunci când jucătorii greșesc, să mergem până la capăt cu analogia lui, o dată, de două ori, de trei ori, și pierd meciuri, cel care plătește primul este antrenorul, nu jucătorii.

Dacă e să mergem până la capăt cu analogia lui Vassaras, putem spune că, dacă arbitrii greșesc, ar trebui să plătească antrenorul lor, adică Vassaras, e foarte logic.

Arbitrii dacă sunt pedepsiți sau nu, habar nu au. Nu se folosește termenul ‘suspendare’, este o reținere de la delegări, este absolut nomral să se întâmple așa când mai greșesti. Dar când se întâmplă la rând de către același arbitru, este obligatoriu ca cei de la CCA să încerce să responsabilizeze puțin.

Ceilalți arbitri urmăresc meciurile, că sunt profesioniști, și văd că anumiți colegi de-ai lor fac greșeli și au în continuare meciuri și ei nu au, deși poate arbitreazăă mai bine. Apar probleme între ei, frustrări, trebuie păstrat un oarecare echilibru, arbitrajul este o activitate vizibilă”, a explicat Marius Avram.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -