Marius Avram a dat verdictul în cazul penalty-ului controversat din meciul Dinamo – Petrolul 1-1: “Feșnic a fost puțin forțat să-l acorde”

Marius Avram a analizat faza controversată din prelungirile meciului Dinamo – Petrolul 1-1, din etapa a 2-a a Play-Out-ului din SuperLiga.

Gicu Grozav a smuls un punct pentru “Lupii galbeni” în minutul 90+13, dintr-un penalty controversat acordat de Horațiu Feșnic, după o analiză de 10 minute a oficialilor din camera VAR.

Totul a pornit de la un duel petrecut în careul dinamoviștilor, între Costin Amzăr și Alexandru Musi, în urma căruia mijlocașul Petrolului a căzut.

După o analiză îndelungată, cei din camera VAR l-au chemat pe Horațiu Feșnic la monitorul de la marginea terenului pentru a analiza faza.

În cele din urmă, centralul partidei a dictat lovitură de la 11 metri, iar Grozav a transformat.

În direct la emisiunea “Execuții matinale”, Marius Avram a analizat faza și a ajuns la concluzia că VAR-ul n-ar fi trebuit să-l cheme pe Feșnic la monitor.

Deși spune că au existat “elemente de penalty”, fostul arbitru este de părere că lovitura de la 11 metri a fost acordată prea ușor.

“Mă bucurasem că a fost o etapă liniștită și uite că, la ultima fază din ultimul meci, s-a dat peste cap tot ce se construise etapa asta. Trebuie să recunoaștem că n-au fost meciuri influențate de arbitri, deși am avut meciuri tari și în Play-Off. Faze controversate sunt, dar în general a fost cam liniște. Dar uite că în ultima secundă s-a dat totul peste cap.

Eu, dacă ar fi să fac o analiză a fazei, nu l-aș fi chemat pe Horațiu Feșnic dacă eram la VAR. Ca să folosesc clișee, sunt elemente de penalty, se vede o mână pe el… Deci ok, pot să-i dau credit în final pentru că l-a chemat.

S-a uitat pe faza video, dar atâta timp cât instrucțiunile celor de la VAR sunt să-i cheme numai la faze clare și evidente… Și totuși sunt unele faze în care avem dubii. Oare l-a tras, l-a tras suficient de tare cât să cadă? A alunecat el sau se datorează tragerii?

Sunt foarte multe întrebări la faza respectivă. Consider că nu e o fază de VAR. În final, Horațiu Feșnic a fost puțin forțat să ia decizia asta, având în vedere că sunt elemente de penalty acolo.”, a spus Marius Avram, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral cu Marius Avram:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -