Marilena Mladin, despre cea mai mare competiție ecvestră din România: “Participă peste 250 de cai din 14 țări”

Marilena Mladin, președinte Federația Ecvestră Română, a intervenit telefonic la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Liga de Wekeend” din 3 septembrie, pentru a discuta cu realizatorul Daniel Nazare, despre Balkan Jumping Championship 2022.

,,Deși vremea nu a ținut cu noi în acest zile, la Snagov, la clubul ecvestru Vectra Horse Club, un nou club înființat, însă în ultima lună am avut aici lucrări masive pentru aranjarea terenurilor de competiție.

Desfășurăm două competiții internaționale în acest wekeend și săptămâna viitoare. În această săptămână avem o competiție premergătoare care se numește IF Team Competițion, este un concept nou al federației ecvestre europene în care avem probe pentru copii, juniori și seniori, formate din echipe mixte. Din aceste echipe mixte pot face parte călăreți din toate țările participante. Săptămâna viitoare urmează principala și cea mai inportantă competiție, Balkan Jumping Championship 2022.

La această competiție avem participarea din 14 țări, din afara țărilor balkanice, avem sportivi din Polonia și din țările europene, și chiar din Emiratele Arabe Unite. Este o desfășurare de forțe foarte mare, avem peste 250 de cai participanți în acest sport, pentru că calul este sportivul principal și călărețul este cel care îl ghidonează, să-i spunem așa. 

Vorbim practic de un cuplu dintre călăreț și cal, acest cuplu trebuie să fie sudat, să se cunoască unul pe celălalt și trebuie să ajungă într-un maxim de formă la momentul competițiilor. Deci avem 250 de cai, ei sunt cazați în grajduri fixe și grajduri mobile, competițiile noastre așa se desfășoară. Această bază care este în continuă desfășurare ne va oferi o bază de cazare pentru câteva sute de cai.

Evenimentele ecveste se țin inclusiv pe ploaie sau pe vreme mai puțin bună, dar din fericire avem mulți spectatori. Intrarea este liberă deoarece dorim să promovăm sportul ecvestru.

Este un real spectacol, avem inclusiv probă de ponei ca un element de noutate și chiar este un real spectacol tot ce se întâmplă aici.

În ultimii ani este un trend crescător al copiilor care vin către noi. Caii te responsabilizează în primul rând și îți aduc multă bucurie în momentul în care reușești să comunici cu ei.

Pentru cei care nu pot ajunge, avem transmisii LIVE a evenimentului pe pagina de youtube a Federației Ecvestre Române”, a spus Marilena Mladin la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -