Marian Iancu: “După ce am fost condamnat a avut loc și decăderea Politehnicii Timișoara”

Marian Iancu, fostul finanțator al Politehnica Timișoara, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 2 martie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drjan, despre decăderea „alb-violeților”.

În anul 2009, Politehnica Timișoara făcea istorie în fotbal după ce a reușit să o elimine pe câștigătoarea Cupei UEFA, Sahtior Donetk, direct din Grupele Europa League.

La doar doi ani distanță, finanțatorul Marian Iancu a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru evaziune fiscală, drept pentru care echipa de fotbal s-a destrămat încetul cu încetul.

“Tind să cred că după ce am plecat eu de acolo a fost și decăderea Politehnicii Timișoara. Spre sfârșitul lui 2011 și începutul lui 2012, se pronunțase condamnare mea pentru evaziune fiscală și mi-am dat seama că lucrurile sunt duse cu greu, chiar dacă a mai durat 3 ani, dar am gândit că e bine să mă retrag.

Am anunțat autoritățile locale și pe toată lumea că mă retrag și opresc finanțarea pentru am alte priorități la acel moment, moment care a intrat ușor în degringolada în care a intrat clubul, nu s-au mai găsit finanțatori, finanțarea a fost susținută până la un anumit nivel de către suporteri, acolo s-a întâmplat lupta politică între Consiliul Local și Consiliul Județean, și au dus cumva la alte anchete penale între ei acolo, cu finanțările printre care și Politehnica Timișoara.

Din lupta asta a lor au fost și victime colaterale și cred că de acolo a fost și decăderea aceasta a Politehnicii Timișoara. Ideea e ce rămâne sub linie. Toată zona Timișoarei este avidă de fotbal, dar și câteva județe vecine, este avidă de fotbal, se poate, jucătorii au calitate și tinerii au calități și asta este foarte important. Sunt zone din România în care nu au scos niciun jucător de fotbal pentru că nu au aplecare către fotbal, au probabil aplecare către alte sporturi. Dar vă spun, zona este fantastică, motricitatea și tot ceea ce este nevoie pentru ca tinerii să ajungă fotbaliști și să vină și să se ridice să ajungă acolo unde trebuie. Deci există, eu am scos generații cât timp am stat la Timișoara și acum mai joacă o parte din ei, deci se poate!“, a spus Marian Iancu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, wwlw.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -