Marcel Pușcaș: “L-am abordat pe Goga și îi tremura vocea! Le putea spune să acționeze conform planului, dar nu a făcut-o”

Marcel Pușcaș, președintele echipei FC U Craiova, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 16 februarie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre faptul că actualul observator FRF, Octavian Goga, s-a rugat de Marcel Pușcaș să meargă la Mircea Angelescu să-l facă arbitru de Liga a 2-a.

El era a în Liga a 3-a și a avut nevoie de intervenții să ajungă arbitru la Liga a 2-a. Sincer vă spun că eu nu l-am văzut niciodată arbitrând și nu am fost foarte interesant la nivelul la care a ajuns în arbitraj. Ce știu sigur este că a fost manager vreo 10 sau 15 ani la ARO, cred că a participat și la privatizarea lui și avea un unchi în Ministerul Turismului care cred că i-a facilitat accedere la ARO Brașov, unde se desfășurau majoritatea întrunirilor. Cum este acum Cheile Grădiștei, înainte totul se desfășura la ARO Brașov. Domnul Goga le păstorea în general.

Domnul Goga a rămas și cu Mircea Sandu, și chiar și în actuala generație. Ne-am întâlnit imediat după alegeri, decepționat profund pentru că a pierdut partea adversă a lui Burleanu, îi suna pe Mircea Sandu, pe Bivolaru, să se întrebe ce se vor face, că vor muri. După vreun an de zile, l-au numit vicepreședinte, adică a crescut în funcție, un șut în fund cu s-ar spune, un pas înainte. A crescut în funcție și așadar a devenit vicepreședintele FRF, domnul Goga, din divizia B și din șef protocol ARO Brașov.

Nu știu ce are de a face cu meciul terminat la masa verde. Dar el are de a face că el era primul care trebuia să intervină, ca evenimentul să se finalizeze, sigur, mai puteau interveni indirect jandarmii, dar el, în calitate de observator al jocului putea să solicite jandarmeriei și clubului gazdă, și-n perioada întreruperii jocului, să încercăm să potolim grupul care scanda xenofob. Era bine, dar nu a făcut-o. Putea să-o facă, dar n-a făcut-o. Pe lângă asta putea să solicite jandarmeriei. Pe lângă asta putea să solicite jandarmeriei, pentru că știa de protocolul existent, adică planul de acțiune în caz de derularea unor evenimente neprevăzute, semnat de primăria Sf. Gheorghe și de Sepsi, deci el știa de acest lucru. Deci cele două părți s-au pus de acord să acționeze astfel. Le putea spune să acționeze conform planului făcut înainte de joc, la care am asistat și eu. Nu a făcut absolut nimic!

După meci l-am abordat, îi tremura vocea și mi-a spus că așa scrie în regulament, păi scrie regulamentul, dar scrie și legea 4 alt ceva, pentru că jandarmeria nu acționează după regulamentul FRF. Jandarmeria reprezintă statul român, ori legea pentru astfel de evenimente este legea 4, ci nu regulamentul FRF“, a spus Marcel Pușcaș la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -