Marcel Pușcaș îl desființează pe Rădoi: “Dacă eram la FRF, nu era selecționer. Să vii cu 11 meciuri în Liga 1, direct la națională, e culmea antrenoratului. Îți bați joc”

Marcel Pușcaș, director general la FC U Craiova 1948 și fost director de dezvoltare la FRF, îi pune la zid pe cei din federație, dar și pe selecționerul Mirel Rădoi.

Acesta a declarat, în direct la Sport Total FM, la “Fluier Final” cu Narcis Drejan, că, dacă ar fi fost încă angajatul federației, Rădoi nu antrena România.

“Dacă eu eram azi la federație, nu era Rădoi selecționer. Îl iubesc, e un băiat senzațional, a fost un fotbalist bunicel… Am fost singurul din Comisia Tehnică, din 20 și ceva de inși, care l-a rugat pe Daum să-și dea demisia. Sunt 2 forme, demitere și demisie. Toți au tăcut și se uitau așa, chicoteau, cum naiba îndrăznește unul să-i spună marelui Daum să-și dea demisia. I-am și argumentat, pe urmă el a venit și mi-a strâns mâna. A zis că a înțeles și ca am perfectă dreptate, nu era omul potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit. A înțeles și peste o săptămână a plecat.

Trebuie să-i spună cineva, nu să-l tot perie. Nu merge, nu vezi că nu merge?”, a spus Marcel Pușcaș.

Marcel Pușcaș explică faptul că l-a susținut public pe Rădoi la începutul carierei acestuia de antrenor, pe vremea când Gigi Becali l-a numit antrenor la clubul din Ghencea.

“Am fost unul dintre cei care l-au susținut public, acum vreo 6-7 ani, când l-a numit Gigi Becali antrenor la Steaua. Am zis că nu contează ca n-are licență. Nu licența este neapărat criteriul de bază, acel act numit licență nu înseamnă că ai și talent, muncă, har, pentru ceva. Eu l-am susținut atunci, să-l lase să învețe pe fin, nu l-a lăsat. Dar până la a deveni selecționer, adică number 1 într-o țară e culmea antrenoratului.

Nu poți să vii cu 11 meciuri în Divizia A selecționer al unei țări. Și din alea 8 înfrângeri, nu poți. Înseamnă că îți bați joc de tot ce înseamnă antrenorat în România. Nu mai contează nici licența PRO, nici experiența, nici cupe, nici campionate, nimic. Nu se poate!”, a declarat Pușcaș.

Antrenor român după plecarea lui Rădoi de la națională

De asemenea, invitatul emisiunii a spus că un antrenor român este soluția pe care FRF trebuie să o găsească după plecarea lui Rădoi, care, în opinia sa, nu ar avea un mare cuvânt de spus nici dacă ar antrena la baraj, în eventualitatea în care România se va califica.

“Absolut merg pe un antrenor român. Nu suntem o țară foarte democratică, prietenoasă cu străinii, există un naționalism că vine altul să ne învețe. Nu avem timp, nu ne alocăm timp. Îi trebuie timp unui antrenor străin să-i cunoască, să știe fondul, aria de selecție. Nemții n-au pus antrenor străin în viața lor, nici spaniolii, nici francezii, nici italienii. Englezii și-au pus, atât.

Ajungi la baraj, bun, și? La 2 meciuri de baraj! Aici nu mai intervine Rădoi, calitatea antrenorului. Calitatea antrenorului intervine la a tranșa disputele cu Macedonia de Nord și Armenia. În momentul în care discuți de a pune 11 de-ai tăi cei mai buni cu 11 ai Norvegiei, Elveției, Rusiei sau cu cine mai jucăm la baraj, deja antrenorul are un rol de 20%, restul înseamnă valoare individuală a jucătorilor. Și aici nu mai e Rădoi de vină. El ar putea să fie de vină dacă nu ar putea să treacă de Islanda”, a concluzionat Marcel Pușcaș.

Întreaga discuție poate fi ascultată mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -