Marcel Pușcaș: “Am avut tot timpul ceva cu această școală de antrenori de la FRF. De fapt nu este o școală de antrenori”

Marcel Pușcaș, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 8 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorii Narcis Drejan și Dragoș Borchină, despre antrenorii din România și obținerea licențelor.
,,Eu am avut tot timpul ceva cu școala de antrenori. La noi e o problemă cu ei, eu n-am auzit că marii antrenori ai planetei au categorii, doar la fotbal. Dar ce facem cu școala federală de antrenori de la noi? Cunosc foarte mulți antrenori din România care n-au citit nicio carte în viața lor. Sunt prea mulți antrenori, 470, la câteva zeci de cluburi în primele 3 ligi. Am fost vicepreședintele Comisiei Tehnice ale FRF și erau diverse subiecte pe ordinea de zi, printre care și școala de antrenori, dar poveștile cu licențele B, A și Pro se rezumă la metodică. Un antrenor este un pedagog. Și patronii și Mititelu bagă atâția bani, dar antrenorii vin și vor să dai afară 6-7 jucători. Toți patronii încep să comenteze la adresa antrenorilor, deci adevărul e undeva la mijloc.

Am avut un antrenor la Craiova, care spunea că el vrea să joace cu 5 fundași, ca să o betoneze. Și l-am întrebat: Cum o betonezi, pe lat? Vorbim de antrenor cu licență pro. Cred că vorbimd e un blocaj psihic, jucătorii nu-s atât de lipsiți de valoare. Cu CFR am pierdut total aiurea, pe lipsa noastră de concentrare. Probabil că va veni antrenor străin. Fond este la Hagi, care știe ce vrea, că în rest avem aceeași morișcă de 26-27 de antrenori. Pleacă Balint, vine Poenaru, pleacă Poenaru, vine Balint. Cu tipul ăsta de antrenor manager poți face treabă, cum e Hagi, dar să nu ai galerie”,a spus Marcel Pușcaș la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -