Liverpool și Manchester City, principalele favorite în Champions League

UEFA Champions League a ajuns în faza semifinalelor, iar casele de pariuri le acordă prima șansă la trofeu celor două reprezentante ale fotbalului britanic, Liverpool și Manchester City.

Cele două echipe duc o luptă intensă în Premier League (sunt despărțite de un singur punct în clasament), au oferit o semifinală FA Cup memorabilă sâmbătă, 16 aprilie (3-2 pentru Liverpool), iar în semifinalele Champions League vor înfrunta două formații din Spania: Real Madrid – deținătoarea celor mai multe trofee din istoria UCL (13) și Villarreal – formația care a reușit să producă marea surpriză din sferturile de finală, eliminând-o pe Bayern Munchen.

Programul complet al semifinalelor UEFA Champions League 2022 este următorul:

·       Marți, 26 aprilie, ora 22:00 – Manchester City vs. Real Madrid

·       Miercuri, 27 aprilie, ora 22:00 – Liverpool vs. Villarreal

·       Marți, 3 mai, ora 22:00 – Real Madrid vs. Manchester City  

·       Miercuri, 4 mai, ora 22:00 – Villarreal vs. Liverpool

Cum arată cotele la pariuri înainte de semifinale

888sport este una din agențiile de pariuri online care au pregătit deja cotele pentru câștigarea marelui trofeu, dar și pe cele la calificarea în finala programată pe Stade de France, din Saint-Denis, Paris, sâmbătă, 28 mai 2022. Iată cum arată topul favoritelor în acest moment:

1.    Liverpool are prima șansă, cu o cotă de 2.20 la 888sport

2.    Manchester City are o cotă aproape identică, 2.40

3.    Deținătoarea celor mai multe trofee, Real Madrid, pornește cu șansa a 3-a, la o cotă de 6.25

4.    Fanii lui Villarreal – actuala deținătoare a trofeului Europa League – pot miza la cota 18.00 pe trupa lui Unai Emery

În procente, Manchester City și Liverpool au astfel, fiecare, 44% șanse la trofeu, Real Madrid 14%, iar Villarreal doar 5% să repete parcursul din cea mai recentă ediție din Europa League.

În ceea ce privește calificarea în ultimul act al competiției, cotele sunt următoarele: Liverpool 1.28, City 1.50, Real Madrid 3.30 și Villarreal 5.25.

Liverpool 2.20

De 6 ori câștigătoare a Ligii Campionilor, ultima dată în 2019, Liverpool a avut un parcurs excelent în actuala ediție, câștigând grupa B. În 16-imi trupa lui Jurgen Klopp a trecut lejer de Inter Milano, câștigând ambele partide (1-0 în Italia și 2-0 pe Anfield). A urmat apoi dubla cu Benfica Lisabona din sferturi, câștigată la fel de lejer, cu scorul general de 6-4.

În semifinale, „Cormoranii” au parte de cel mai facil adversar (cel puțin din punct de vedere teoretic), iar parcursul recent din Premier League și FACup alături de factorul „Anfield” fac din Liverpool principala favorită la trofeu, fiind totuși greu de crezut că Unai Emery și elevii săi vor reuși să producă o nouă surpriză.

Manchester City 2.40

După ce a ratat trofeul în finala de anul trecut, City este din nou foarte aproape de a-și îndeplini marele vis. Trupa lui Pep Guardiola a câștigat Grupa A, în sferturi a spulberat-o pe Sporting Lisabona (5-0 în Portugalia și 0-0 pe Etihad) și în semifinale a trecut greu de Atletico Madrid, după o dublă cu un singur gol marcat. Ce va fi în semifinala cu Real Madrid? Greu de spus, însă City este echipa mai în formă, mai constantă la ora actuală, așa că 2022 ar putea fi anul de grație pentru „Cetățeni”.

Real Madrid 3.30

Cele 13 trofee deținute de Real Madrid nu „joacă” pe teren, însă s-a demonstrat de atâtea ori că îi ajută pe „galactici” în momentele cheie. Iar când ești o echipă de talia lui City, dar nu ai reușit niciodată să te impui în cea mai tare competiție intercluburi la nivel european, poți întâmpina ceva probleme la nivel psihologic.

În plus, în ciuda unui start ratat, Realul a reușit să câștige grupa din care a făcut parte, să elimine PSG (din nou) în 16-imi (3-2 scor general) și Chelsea în sferturi (scor general 5-4), iar Benzema este într-o formă incredibilă, așa că nu puțini sunt cei care o văd pe Real ridicând din nou trofeul la finalul sezonului. Cota la pariuri este pe măsură, 6.25 la 888sport.

Villarreal 5.25

„Submarinul galben” a terminat pe locul 2 în grupa F câștigată de Manchester United, iar eliminarea lui Juventus Torino în 16-imi a fost pusă mai mult pe seama formei mai slabe prin care trece Juve. A urmat apoi sfertul cu Bayern, în care Villarreal era creditată cu șanse minime la calificare, însă Unai Emery și elevii săi au reușit să stopeze mașinăria de fotbal germană, iar în semifinale dau piept cu Liverpool.

Să nu uităm ca Unai Emery are nu mai puțin de 4 trofee Europa League în vitrină (3 cu Sevilla – 2014, 2015 și 2016 plus unul cu Villarreal în 2021), așa că duelul cu Liverpool s-ar putea să fie mult mai strâns decât o arată cotele la pariuri.

Cotele la pariuri pot suferi modificări în orice moment.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -