Legendarul Pau Gasol și-a anunțat retragerea din baschet, la 41 de ani. LA Lakers va retrage tricoul cu numărul 16

Baschetbalistul spaniol Pau Gasol și-a anunțat retragerea din baschetul profesionist, la 41 de ani, după o carieră de peste 23 de ani la cel mai înalt nivel.

“Sunt aici pentru a vă anunţa că mă voi retrage din baschetul profesionist. Este o decizie grea, după atâţia ani, cum vă puteţi imagina. Este o decizie la care m-am gândit bine. Trebuie să ştii să schimbi vitezele. Voiam să închei jucând şi bucurându-mă de asta, nu în cârje şi între mai multe operaţii.”, a spus Pau Gasol, într-o conferință de presă, la Barcelona.

Pau Gasol are un palmares impresionant, cu două titluri de campion în NBA, cu LA Lakers, în 2009 și 2010. De asemenea, baschetbalistul a condus naționala Spaniei și spre titlul de campioană mondială din 2006, dar și spre cele 3 titluri europene și 3 medalii la JO (argint la Beijing 2008, argint la Londra 2012 și bronz la Rio de Janeiro 2016).

De-a lungul carierei, Pau Gasol a jucat la Barcelona, apoi a fost adus de Memphis Grizzlies în NBA, unde a petrecut 7 ani. Apoi, spaniolul a jucat la LA Lakers, Chicago Bulls, San Antonio Spurs, Milwaukee Bucks și Portland Trail Blazers. În NBA, el a jucat de 6 ori în All Star Game.

LA Lakers va retrage tricoul cu numărul 16, confirmând astfel cuvintele lui Kobe Bryant: “Când se va retrage, tricoul lui Pau Gasol va fi lângă al meu în Staples Center”.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -