Ion Crăciunescu: ,,Sunt anumite jocuri când poți să dai un număr de cartonașe, poate că le cere cineva”

Ion Crăciunescu, un fost arbitru român, a intervenit telefonic la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 8 octombrie, pentru a discuta cu realizatorul Gabriel Maricescu, despre situația dezastruasă din arbitrajul românesc.

,,Nu poți să ajungi mare fără să iei bătaie, bătaia este ruptă din rai. Arbitrii aștia nu au de ce să ia bătaie pentru că se orientează, nu ați văzut ce penalty-uri și ce faze, atunci să ia bătaie. Ei satisfac o parte din lume și atunci nu au cum să ia bataie. 

Arbitrii ăia care se pricep, nu se pricep. Cum spunea Mircea Sandu unuia: ‘dacă nu eram eu, nici arbitru de divizia C nu erai’, îi spunea unui din conducerea CCA, de aici puteți trage orice concluzie. La ora actuală este o lume ciudată a arbitrajului, pentru că din păcate nu mai sunt la catedră profesorii care erau înainte, sunt niște deștia care au fost pe la arbitraj prin diferite relații. Știți că acum sunt anumite jocuri când poți să dai un număr de cartonașe, înainte sau după pauză, deci este foarte simplu, însă poate că le cere cineva.

La noi a fost o intrare cu piciorul printre picioarele adversarului, nici nu îl atinge și s-a dat direct roșu, însă în schimb la cotul direct în gură, nu s-a dat nimic. Arbitrii trebuie să aibă calitatea să deosebească și să facă distincție între faze, pentru că ei trebuie să fie niște oameni care să aibă anumite calități. Dacă au anumite calități, trebuie să facă distincție între acestea, ori ei nu fac”a spus Ion Crăciunescu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -