Ion Crăciunescu: ”Avem arbitrii care nu sunt în stare nici cu VAR. Pe vremea mea nu ajungea oricine arbitru în Liga 1”

Fostul arbitru internațional, Ion Crăciunescu, a intervenit telefonic la radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 18 iulie, pentru a discuta cu realizatorii Narcis Drejan și Viorel Grigoroiu, despre situația actuală a arbitrajului românesc.

,,Sincer, pe vremea mea nu mă gândeam că niște monitoare vor decide anumite faze esențiale din meci, pentru că noi ne gândeam că sunt niște oameni care sunt în teren alături de jucători, care pot să discearnă și pot să stabilească la un moment dat dacă este o incorectitudine în terenul de joc.

Pe vremea mea arbitrii erau aleși cu foarte multă atenție și nu ajungea oricine arbitru în Liga 1. Pentru a ajunge arbitru în Liga 1 pe vremurile acelea, era așa un drum extrem de greu de parcurs, pentru cel care făcea arbitraj era un vis al adevăratului sens al cuvântului, dar oamenii care te selectau erau niște oameni cu totul și cu totul diferiți față de ceea ce este acum.

Erau niște oameni competenți, erau niște oameni care făcuseră asta, dar acum se poate orice, că la noi merge domnule. VAR-ul te poate ajuta, dar, frate, când tu nu ai nici baza a lucruilor pe care nu trebuie să ai VAR, nici mama lui VAR, nici bunica lui VAR, sunt niște lucruri atât de clare încât ar trebui să le vezi tu, este obligatoriu să le vezi, dacă nu le vezi, du-te măi băiatul în altă parte, pleacă de aici sau lasă-ne în pace. Apucă-te de altceva!

Noi avem și VAR acum și nici VAR-ul nu ne mai ajută să arbitrăm. Niște decizii foarte grele luate într-un meci, dau adevărata calitate a unui arbitru. Calitatea unui arbitru este dată de felul în care judecă niște decizii importante într-un meci”, a spus Ion Crăciunescu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -