Ioan Ovidiu Sabău: Sportul românesc mai trăiește doar din excepții precum David Popovici sau Simona Halep. De ce ar fi fotbalul românesc la un alt nivel?

Ioan Ovidiu Sabău, un fost jucător român, a intervenit la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 26 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorii Daniel Nazare și Gabriel Maricescu, despre situația sportului românesc.

,,Nu este o surpriză că CFR-ul a pierdut, ne mai miră așteptările pe care le aveam odată. La acest nivel și cu astfel adversar jucam, erau așteptările clare că ne putem califica, însă acum nici așteptările nu mai sunt atât de mari, pentru că vedem ce se întâmplă la nivel internațional și european. Celelalte echipe, chiar dacă sunt mai modeste, par mai organizate, par mai valoroase și ne pun în dificultate.

 Ne uităm la starea de spirit pe care o au adversarii noștri, la felul cum se comportă, la felul cum luptă în teren, competiția jucată la cel mai înalt nivel ca starea de spirit, ca ritm, ca mentalitate a jucătorilor, pentru orice competiție internă ca să fi puternic la nivel internațional. Aici cred că lipsește ritmul și atitudinea adversarilor pe care o au adversarii în campionatul inter. În momentul de față, noi nu trebuie să mai avem  așteptările cu care ne-am obișnuit, atât la echipa națională, cât și la echipele de club, este o realitate, suntem în cădere.

Sportul românesc mai trăiește doar din excepții gen David Popovici sau Simona Halep, doar la nivel individual din când în când. Mai există în continuare jucători de fotbal, dar și sportivi de excepție. Pentru că am neglijat, ne-am mințit unii pe alții spunând că ne-am creat condiții foarte bune că tot o spunem pe hârtie. La nivel de copii și juniori suntem la cel mai prost nivel, la nivelul ligii a 3-a și liga a 2-a de unde veneau jucători importanți, multe cluburi își îndreptau atenția către aceste divizii B și C, de acolo veneau jucători importanți. Suntem rău de tot, dar nu vrem să vedem realitatea și atunci spunem că facem, că dregem, că suntem organizați, că avem condiții, dar de unde? Suntem la cel mai jos nivel… Asta este realitatea, noi vrem să fie altă realitate, dar nu este așa”, a spus Ioan Ovidiu Sabău la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -