Se redeschid stadioanele în România! Anunţul a fost făcut de ministrul Sportului

În ședința Comitetul Național pentru Situațiii de Urgență se discută relaxarea măsurilor anti-COVID-19 impuse pe 25 octombrie și aflate în vigoare până cel puțin pe 25 noiembrie, iar printre regulile care se vor schimba este și cea care face referire la organizarea competițiilor sportive cu public.

,,Spectatorii au din nou liber în tribune la competițiile sportive. Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competițiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în ședința de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfășura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spații închise, cât și deschise.

Participarea la aceste activități va fi permisă doar pentru persoanele care dețin certificat verde, respectiv: sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00″, se arată în comunicatul de presă.

Eduard Novak, ministrul demis al Tineretului și Sportului, a anunțat că CNSU a propus redeschiderea stadioanelor, care va fi dezbătută în ședința de Guvern de săptămâna viitoare.

,,Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate și pe mai departe. Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare și de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar așa putem limita efectele negative ale acestei pandemii și reveni spre normalitate”, a spus Eduard Novak, ministrul Sportului.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -