Interviu special cu Radu Nițu, sabrerul român care a devenit lider mondial la juniori: “Mă ajută mult partea tehnică”

Radu Nițu este noua senzație din scrima românească. Puștiul de 18 ani face furori pe planșă, indiferent de competiția la care participă. 

Radu a câștigat peste 50 de medalii până acum, pe plan intern și extern, iar de marți a urcat pe primul loc în clasamentul mondial la sabie masculin juniori, cu 134.000 de puncte.

Recent, sabrerul de 1.96 metri a câștigat medalia de argint la individual, în ultima etapă a Campionatului Mondial, de la Budapesta. În cadrul aceleiași competiții, Radu Nițu a cucerit aurul cu echipa.

Invitat de realizatorii Horațiu Sima și Răzvan Toma în studioul Sport Total FM, la emisiunea Trafic Sport, alături de antrenorul său, Sandu Constantin, Radu Nițu a vorbit despre parcursul său de până acum în lumea scrimei.

“În niciun moment nu m-am gândit la câștigarea ranking-ului mondial. Tot ce mi-am dorit a fost să fac scrima pe care o știu, învățată de la antrenorii mei. Și am spus că dacă voi face o scrimă de calitate și voi avea rezultate bune, atunci voi fi și undeva acolo sus în clasamentul mondial.

Mai am destul de mult de lucrat pe partea de fizic, însă consider că mă ajută foarte mult partea tehnică și faptul că gândesc destul de mult pe planșă.”, a spus Radu Nițu, la emisiunea “Trafic Sport”.

La rândul său, antrenorul lui Radu a vorbit în termeni laudativi despre elevul său, pe care l-a poreclit “Campionul”.

“A venit la noi la vârsta de 7 ani. A fost un drum greu, dar și frumos. De mic a arătat o determinare foarte puternică, de aceea i se spune ‘Champ’ (trad. – Campionul). De mic și-a dorit foarte tare să câștige medalii, a fost o fire foarte sportivă. 

Când era mic, îi plăcea foarte mult fotbalul. Stătea noaptea și se uita la fotbal la televizor. Dar văd că și pasiunea pentru scrimă a fost puternică și a ajuns acolo unde trebuie. Este un campion de când a fost mic. La fiecare campionat național a luat medalii. Peste 50 de medalii câștigate la toate competițiile la care a participat.”, a povestit Sandu Constantin.

Ascultă aici interviul integral cu Radu Nițu și Sandu Constantin:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -