Emilian Hulubei trage un semnal de alarmă în fotbalul românesc: “Unele cluburi au datorii de 1 milion de euro și nu sunt controlate de stat!”

Emilian Hulubei a vorbit despre problemele de ordin financiar cu care se confruntă unele echipe din fotbalul românesc. Președintele AFAN (Asociația Fotbaliştilor Amatori si Nonamatori) a precizat că Poli Iași și Oțelul Galați sunt echipele din prima ligă care se luptă cu datorii către jucători, însă situația nu este gravă și se va remedia în următoarea perioadă.

Hulubei a spus că, în momentul de față, apele sunt liniștite din punct de vedere al datoriilor cluburilor, în comparație cu anii precedenți.

“Față de anii precedenți, în Liga 1 sunt echipe care au datorii destul de mici către jucători, cum sunt Poli Iași și Oțelul, sunt undeva la două luni, două luni și jumătate maxim. Dacă e să comparăm cu anii precedenți, în care Chindia și Mioveniul aveau datorii de 3-4 luni, când erau în Liga 1. Iar acum doi ani, Clinceniul și Gaz Metan aveau datorii către jucători de 4-5 luni. Putem spune că situația s-a ameliorat în acest an și să sperăm la mai bine, la un management bun al cluburilor în viitor.

Nu sunt datorii mari. Oțelul a făcut un împrumut și am înțeles că a plătit o parte din datorii către jucători. Și la Iași se va aproba în Consiliul Local noul buget al clubului și, cu siguranță, se vor achita datoriile către jucători. Pe lângă asta, vor intra drepturile TV în februarie și sunt sigur că vor veni cu datoriile la zi.”, a declarat Emilian Hulubei, la emisiunea “Fluier final”.

Situația nu este însă la fel de calmă în ligile inferioare. Chindia și CS Mioveni se luptă cu datoriile, iar Emilian Hulubei a găsit un tipar. Președintele AFAN spune că, în fiecare sezon, echipele care retrogradează din prima ligă acumulează restanțe foarte mari, din cauza salariilor mari și a bugetelor mici.

“Într-adevăr, la Liga a 2-a sunt două echipe care au probleme financiare mari, Chindia și Mioveni. Sunt echipele care au retrogradat anul trecut din Liga 1. Asta se întâmplă de obicei. Cred că Federația ar trebui să găsească o soluție pentru echipele care retrogradează în Liga a 2-a.

Acolo sunt în fiecare an probleme foarte mari. Majoritatea jucătorilor au contracte de Liga 1, mulți nu vor să renunțe la contracte când echipele retrogradează și atunci echipele de Liga a 2-a nu au cum să plătească salarii așa de mari. Drepturile TV sunt mult mai mici față de cele din Liga 1.”, a mai spus Hulubei.

Emilian Hulubei s-a arătat stupefiat de faptul că unele cluburi acumulează datorii de 1 milion de euro și, cu toate acestea, nu sunt controlate de autoritățile competente.

“Probleme sunt la Liga a 2-a și Liga a 3-a. Multe din Liga a 3-a sunt în pragul insolvenței. Cluburile acumulează datorii foarte mari către stat. Să vă dau exemplul Mioveniului. Avea datorii de 4.200.000 de lei către stat și 1.200.000 de lei către angajați. Eu nu înțeleg cum statul permite unui club să acumuleze datorii de ordinul milioanelor, în condițiile în care eu, ca persoană fizică, dacă nu îmi plătesc impozitul, după 4 luni mi se pune proprire pe cont.

Mi s-a pus proprire pentru o diferență de 45 de lei! Cum se poate așa ceva? Pentru mine este incredibil! Pe noi FISC-ul ne scutură imediat dacă nu plătim impozitul. Nu înțeleg cum se fac aceste controale și evaluări la cluburi.”, a mai declarat președintele AFAN.

Ascultă aici interviul integral cu Emilian Hulubei:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -