Înotătorul David Popovici devine “câine roșu”

Clubul sportiv Dinamo a detonat bomba pe piața transferurilor, luându-l de la CSA Steaua pe tânărul înotător David Popovici, 17 ani, triplu campion european de juniori, medaliat cu un aur și două arginturi la Festivalul Olimpic European, dublu finalist la Jocurile Olimpice de la Tokyo la 200 și 100 metri liber. David n-a venit singur la conferința de presă organizată de noul său club, ci împreună cu antrenorul Adrian Rădulescu și fizioterapeutul Dragoș Luscan.
Noul purtător al treningului alb-roșu a declarat că e bucuros de transferul său la cel mai titrat club din România, unde-l va avea coleg pe Robert Glință și că decizia a fost luată împreună cu antrenorul său. Privind tablourile laureaților clubului dinamovist a menționat că aceștia îl motivează și speră să ajungă alături de ei. Principalul obiectiv de anul viitor va fi o medalie la Mondialele din Japonia, pentru care se va pregăti, deocamdată, fizic și mental.
Ionuț Popa, președintele clubului, a subliniat că și-a dorit foarte mult să-l ia pe David Popovici, discuțiile cu clubul din Ghencea fiind finalizate luna trecută, când a devenit liber de contract. După ce, în prealabil,discutase cu părinții, antrenorul și, evident cu tânărul înotător. Contractul este valabil până la încheierea Jocurilor Olimpice din 2024, de la Paris. Întrebat când va fi prezentat suporterilor, oficialul dinamovist a spus că evenimentul va avea loc înaintea meciului de handbal dintre Dinamo și Veszprem, contând pentru grupa B a Champions League.
Autor: Radu Levârdă
[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -