Adi Vasile despre meciurile din preliminariile Euro 2022:”Suntem favoriți, dar nu ne subestimăm adversarii”

Naționala feminină de handbal începe seria meciurilor importante din această toamnă. Primele două: confruntarea de mâine de la Mioveni cu Insulele Feroe, apoi de la Viena, cu Austria (10 octombrie), ambele în preliminariile Campionatului European din 2022.

„Sunt două meciuri extrem de importante, ultimele oficiale în care ne putem testa condiția înainte de CM. Singura modalitate de a le aborda este 100% conectați. Cel mai mare pericol este să subestimezi adversarii, tocmai pentru că de multe ori calculele hârtiei au fost altele față de ce s-a întâmplat pe teren. Evident avem prima șansă, suntem echipa mai bună, care trebuie să ne respectăm tradiția, numele și țara” – Adi Vasile, selecționer al echipei naționale a României.

Crina Pintea, pivotul celor de la Gyor, le atrage atenția coechipierelor asupra importanței meciurilor cu Insulele Feroe și Austria.

„Sper că toate lumea se gândește serios la aceste meciuri, par adversari facili, dar este așa doar în aparență, pentru că toți vor să ne bată. Ne dorim ca ceea ce facem în aceste două meciuri să fie punctul de plecare pentru Mondialul din Spania” – Crina Pintea, pivotul echipei naționale a României.

Așteaptă revenirea Cristinei Neagu

Selecționerul Adi Vasile este nevoit să lucreze până la finalul anului fără căpitanul Cristina Neagu, interul stânga de la CSM București dorindu-și o pauză de câteva luni.

„Echipa națională anul acesta trebuie să fie bună fără Cristina Neagu. Dacă ne ridicăm nivelul, când ea va veni, va găsi naționala mult mai puternică. Pentru mine oricine este în această echipă, este România, nu contează numele, contează doar că pe spatele fiecăreia scrie România” – Adi Vasile, selecționer al echipei naționale a României.

Handbalistele naționalei abia așteaptă revenirea căpitanului.

„Nu te poți obișnui fără Cristina! Sper ca după această pauză să se odihnească suficient și să revină la lotul național” – Crina Pintea, pivotul echipei naționale a României.

Autor: Radu Levârdă

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -