Ilie Stan:,,Nu m-am dus pentru salariu, m-am dus pentru iubitorii de fotbal și pentru că puteam face lucruri frumoase”

Ilie Stan, fostul antrenor de la SR Brașov, a fost prezent în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 20 octombrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre ultima perioadă de pe banca tehnică a celor de la SR Brașov și SCM Gloria Buzău.

,,Sunt dezamăgit de ce s-a întâmplat la Brașov, dar este diferență între ceea ce voiam să fac la Brașov și ce puteam să fac la Buzău.

La Buzău nu aveam acel drept de promovare, iar în a doua parte a sezonului competițional  s-a anunțat desființarea echipei. Am reușit să țin echipa așa cu toate eforturile care m-au determinat, să mă bat cu toată lumea, ca să pot ține echipa în Liga a 2-a și acum ați văzut ce evoluție au. Aici este și meritul lui Pustai, pentru că atâta timp cât ai susținere și îți permiți ce jucători vrei să aduci tu, normal că vei construiești mult mai repede”, a spus Ilie Stan.

Ilie Stan: ,,Îmi pare rău pentru jucătorii pe care i-am lăsat acolo”

,,Aici la Brașov a fost alt ceva și v-am spus nici nu aș vrea să mai spun tot timpul pentru că par așa că mă plâng și pentru că faptul că în România se construiește foarte greu. Este clar că a fost o ulmilință și s-a făcut o nedreptate. Eu când am mers, am mers în baza unui proiect. Primarul de acolo m-a sunat și m-a rugat să facem un proiect pe trei ani de zile. Am discutat pe fiecare an bugetul pentru care era nevoie să ajungem în Liga 1. Pentru mine cel puțin, eu voiam ca acest proiect să-l finalizez încă din primii doi ani. În primul an îmi era foarte greu, pentru că am început foarte târziu, actele au iești foarte târziu, mi-a fost foarte greu să aduc jucătorii pe care mi doream eu pentru că și ei la rândul lor aveau alte oferte și atunci a trebuit să iau din ce mai discutasem, și care acceptau salariul propus celor de la Brașov. Nu m-am dus pentru salariu în special. M-am dus la Brașov pentru că într-un oraș atât de mare, cu iubitori de fotbal, puteam face lucruri frumoase și atâta timp cât era un proiect pe trei ani de zile, vă dați seama că aveam timp să construiesc. Chiar asta am vorbit și cu primarul, aveam nevoie și de infrastructură, iar în paralele trebuia să dezvoltăm și echipa, și rămăsese să formăm echipa în paralel cu infrastructura, pentru că nu poți avea infrastructură și să n-ai echipă sau invers.

Îmi pare rău pentru jucătorii pe care i-am lăsat acolo, pentru că majoritate sunt jucători tineri pentru că acum au făcut contact cu Liga a 2-a și pentru că erau în creștere”, a spus Ilie Stan la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

 

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -