Ilie Balaci, comemorat de olteni la 3 ani de la deces

Gruparea patronată de Mititelu nu l-a uitat pe Ilie Balaci și l-a trimis pe președintele Marcel Pușcaș să îi aducă un omagiu la mormânt fostului fotbalist.

,,Din păcate, comemorăm astăzi 3 ani de la dispariția prematură a lui Ilie Balaci. A fost un simbol pentru fotbalul craiovean, românesc, a fost un talent ieșit din comun.

Pentru tot ce a făcut trebuie respectat și trebuie să-i păstrăm memoria indiferent de funcțiile pe care le avem, în cadrul clubului sau nu. Dumnezeu să-l odihnească și cred că de acolo de sus vede tot ce facem”, a spus Marcel Pușcaș pentru DigiSport.

Sursă Foto: DigiSport

Pe cealaltă parte, ”trupa” lui Sorin Cîrțu a fost mai matinală.

Mai multe foste glorii ale ”Științei Maxima”, în frunte cu Sorin Cârțu (65 de ani), actualul președinte al Universității Craiova, au mers la cimitir pentru a-i aprinde o lumânare celui care a fost supranumit ”Minunea blondă”.

Concret, Nicolae Ungureanu, Costică Donose, Marian Calafeteanu, Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, Lucian Tilihoi, băiatul lui Nicolae Tilihoi, de asemenea trecut în neființă tot de 3 ani, Robert Crișan, fiul regretatului Zoli Crișan și Alex Domozină, băiatul celebrului comentator radio Sebastian Domozină, l-au omagiat pe idolul Băniei.

”Minunea bondă” se năștea pe 8 septembrie 1956, iar în 1965 se înscria în grupele de juniori ale Universității Craiova. La 16 ani, debuta în prima divizie, în duelul dintre Universitatea Craiova și Jiul Petroșani.

În echipa națională debuta la 17 ani, la Paris, într-un duel cu Franța. Doi ani mai târziu, marca primul gol sub tricolor, într-un duel cu Cehoslovacia. A jucat de 347 de meciuri în Divizia A, marcând 84 de goluri pentru Universitatea Craiova, FC Olt Scorbucești și Dinamo.

Sursă foto: DigiSport

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -