Grand Chess Tour 2022 aduce la start cei mai mari șahiști ai lumii. Garry Kasparov, la ceremonia de deschidere

10 dintre cei mai mari şahişti ai lumii, potrivit ierarhiei FIDE, printre care și primul jucător al României, la acest moment, se confruntă săptămâna viitoare, la București, în prima etapă a circuitului internațional Grand Chess Tour 2022.

La ceremonia de deschidere, din 4 mai, va fi prezentă o personalitate marcantă a șahului mondial: Garry Kasparov, considerat cel mai bun jucător din toate timpurile.

Prima din cele cinci etape ale turneului internațional Grand Chess Tour – unul dintre cele mai importante turnee de șah la nivel global – va debuta săptămâna viitoare, la București.

Grand Chess Tour 2022 aduce la start cei mai mari șahiști ai lunii. Garry Kasparov, la ceremonia de deschidere

10 mari maeștri ai șahului (GM), aflați printre cei mai buni jucători din lume, precum și jucătorul numărul 1 al României (care a primit un wildcard pentru această etapă) se vor duela în competiția Superbet Chess Classic România 2022.

Cei 10 jucători de șah care concurează în etapa de la București sunt:

• GM Alireza Firouzja (Franța) – locul 2 în lume și primul an când joacă în tot circuitul GCT
• GM Levon Aronian (SUA) – locul 6 mondial, jucător aflat în lupta pentru un loc în Turneul Candidaţilor 2022
• GM Fabiano Caruana (SUA) – locul 4 în lume, jucător aflat în lupta pentru un loc în Turneul Candidaţilor 2022
• GM Wesley So (SUA) – câştigător al GCT 2021 şi câştigător al etapei Paris Rapid & Blitz 2021.
• GM Shakhriyar Mamedyarov (Azerbaijan) – locul 3 la GCT 2021 şi câştigătorul Superbet Chess Classic România 2021


• GM Ian Nepomniachtchi (FIDE) – locul 5 în lume, challenger la titlul mondial în cadrul CM 2021, jucător aflat în lupta pentru un loc în Turneul Candidaţilor 2022
• GM Richard Rapport (Ungaria) – locul 10 mondial, jucător aflat în lupta pentru un loc în Turneul Candidaţilor 2022
• GM Maxime Vachier-Lagrave (Franța) – locul 2 la GCT 2021, câştigător al Cupei Sinquefield 2021 şi câştigător al GCT Croaţia 2021
• GM Leinier Dominguez (SUA) – Primul an când joacă în circuitul GCT, jucător aflat în lupta pentru un loc în Turneul
• GM Bogdan Deac (România) – cel mai bun șahist al României (locul 59 mondial), a obținut titlul suprem, de mare maestru internațional în șah (GM) înaintea împlinirii vârstei de 15 ani, la doar 14 ani și 7 luni, devenind la vremea respectivă cel mai tânăr GM din lume. A debutat în echipa națională de seniori la 14 ani. În iulie 2019 a fost cotat de către FIDE ca fiind al 8-lea junior din lume.

Care vor fi gazdele turneului bucureștean?

Competiția de șah se va desfășura la Sheraton Bucharest Hotel, din Capitală, în perioada 5-14 mai, cu o zi de odihnă pe 10 mai. În fiecare zi, partidele încep la orele 15.00 și se termină în jurul orelor 20.00.

Deschiderea fiecărei zile competiționale se va face printr-o primă mutare făcută de invitați speciali, sportivi, oficiali și diverse personalități ale vieții publice din România.

Evenimentul va fi deschis și publicului larg. Iubitorii acestui sport pot rezerva de pe site-ul www.superchess.ro bilete de participare pentru urmărirea jocurilor celor 10 GM, direct în sala de competiție. Biletele se găsesc în număr limitat.

Grand Chess Tour (GCT). Ce înseamnă?

GCT este un circuit internațional care aliniază cei mai buni jucători de șah ai lumii. Legendarul Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari “ambasadori” ai șahului, la nivel global, a inspirat înființarea Grand Chess Tour și, totodată, a contribuit la consolidarea parteneriatului dintre organizatori.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -