George Cosac face o analiză după victoria României cu Ungaria din BJK Cup: “Se conturează o echipă extrem de unită, omogenă, dornică de performanțe”

Echipa României de Billie Jean King Cup a învins Ungaria, scor 4-0, la Oradea, și va întâlni Slovenia în calificările pentru turneul din 2023.

Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Monica Niculescu sunt cele 3 jucătoare care au adus victoriile pe linie ale României în play-off-ul competiției și care au menținut România în elita tenisului.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a făcut o analiză a echipei de Billie Jean King Cup, spunând că este încrezător că aceasta poate obține rezultate mari în componența actuală.

“Este opțiunea lor, au luat această hotărâre definitivă, e vorba de Sorana și Irina, jucătoare care și-au adus o contribuție deosebită pe parcursul ulimilor ani la performanțele echipei de fostă Fed Cup, actuală Billie Jean King Cup. Se conturează o echipă extrem de unită, de omogenă, dornică de performanțe. O echipă condusă, dacă îmi permiteți expresia pe care o folosește fostul lui antrenor, de Horia, de un dresor, care știe ce face, care are experiența necesară și, mai mult decât atât, are în jurul lui o echipa de profesioniști, Daniel Dobre și Alina Tecșor.

Gândiți-vă că, cu excepția Anei, care a fost mai sănătoasă și a putut juca, anul acesta a intrat în primele 50 de jucătoare, și Jaqueline și Gabi au fost accidentate. Toate au căzut destul de mult în clasament. Își doresc foarte tare să revină, am văzut evoluția lor acum, una încrezătoare, este meritul lor la ce s-a întâmplat aici și sunt convins că vor avea un cuvânt greu de spus pe viitor. Există și această concurență între cele 3 și altele mai tienre, car enu poate duce decât la progres”, a declarat George Cosac.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -