George Cosac, despre cei 4 tenismeni români suspectați că au trucat meciuri la pariuri: “Indiferent de foamea de bani, nu ai voie să faci așa ceva. Total interzis”

Patru jucători de tenis români sunt suspectați de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului că au trucat meciuri pentru pariuri în vara acestui an, la un turneu de 25.000 de dolari din România.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, spune că nu știe deocamdată numele celor 4 români suspecți, din totalul de 17 jucători români prezenți pe tabloul, dar dă asigurări că aceștia vor fi suspendați și nu vor mai avea acces pe terenurile FRT, pentru că acțiunile lor sunt total inacceptabile, indiferent de circumstanțe.

“Chiar vorbeam cu colegii: ‘Băi, fraților, cum ne este dat să trăim, nu ne putem bucura o zi de o victorie frumoasă (n.r. victoria cu Ungaria din Billie Jean King Cup), că iată că vine altă lovitură’. O lovitură destul de puternică. Dacă îmi permiteți, îmi amintesc foarte clar, cred că sunt 45 de ani de câând am jucat primele competiții, pe un gar mare scria, la Galați – ‘Sportul te învață să câștigi cinstit și să pierzi demn’. Ce exemplu pot da acești băieți care au făcut treburile astea cu bună seamă, cu bună știință. Din punctul meu de vedere vor fi suspendați, nu vor mai intra pe bazele federației, un exemplu extrem de urât pentru cei care vor să facă sport de performanță.

S-ar putea ca la acești 4 jucători inteligența să dea pe afară, să zică că-s mai deștepți decât ceilalții. Iată că a fost efectul bumerangului, s-a întors împotriva lor inteligența, asta dacă ne e permis să mai și glumim, că necazul e cât casa. Nu știu cine sunt, habar n-am, numele nu sunt publice. Au fost 17 jucători la turneu, așteptăm să vedem exact care sunt. Dacă sunt de la CS Dinamo toți, vor zbura imediat, nu e niciun secret.

Gândiți-vă că de la locul 100 în jos abia își acoperă cheltuielile. Din păcate, dacă nu greșesc, un procent de 1% câștigă mai mult decât ceilalți 99% la un loc. Cu cât ești mai bun, cu atât bagi mâna mai puțin în buzunar, ca să zic așa. Jucătorii care-s acceptați direct pe tablouri la marile competiții au plătită cazarea, masa, unii primesc și mai multe camere, alte garanții. Cu cât ești mai jos în clasament, ești nevoit să plătești încrierea, cazarea, masa, racordaj, absolut tot. Sigur că jucătorii de tenis sunt într-o permanentă foame de bani să-și poată finanța comeptițiile, dar indiferent de foamea de bani sau neajunsurile la care ești supus, nu ai voie să faci așa ceva, total interzis”, a explicat George Cosac.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -