George Buricea, cu gândul la barajul pentru Campionatul European, contra Cehiei: “Trebuie sacrificiu și încredere!”

George Buricea, selecționerul naționalei de handbal masculin a României, a debutat în noul său rol în “dubla” amicală cu Macedonia de Nord.

Tricolorii au câștigat ambele partide, iar acum privesc încrezători către barajul cu Cehia, pentru calificarea la Campionatul European.

În direct la emisiunea “Fluier final”, Buricea a vorbit despre forma actuală a jucătorilor săi și despre dorința uriașă de a obține calificarea la European.

“Au fost două meciuri grele, dar frumoase în același timp (n.r. – cu Macedonia de Nord). Am reușit să le câștigăm pe amândouă. Nu am urmărit neapărat rezultatul. Am încercat să punem în aplicare ceea ce am lucrat în cele 4 zile de antrenament. Am schimbat total sistemul de apărare și o parte din atac.

Sunt mulțumit că, într-un timp atât de scurt, băieții au răspuns foarte bine și ne-au ieșit multe lucruri pe care le-am repetat la antrenament. Au fost foarte receptivi. Mai e mult până departe, dar eu spun că prima cărămidă de la bază am pus-o. Urmează o acțiune de 3 zile la Constanța. Apoi, ne vom aduna cu 9 zile înaintea barajului cu Cehia.

Șansele sunt 60-40 pentru ei, numai prin prisma faptului că returul se joacă în Cehia. Dacă ne uităm pe lot, au jucători care joacă în Bundesliga. Dacă vrem să egalizăm valorile, o putem face prin sacrificiu și încredere.

Am lucrat mult la acest aspect, avem și în staff un mental coach. Putem să egalizăm valorile, printr-o sală arhiplină la Baia Mare (n.r. – în meciul tur), care să pună presiune pe Cehia, și prin sacrificiu. Dacă dai tot ce e mai bun din tine, egalizezi oarecum valorile, chiar dacă ei au prima șansă.”, a spus George Buricea, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral cu George Buricea:

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -