Gabriela Szabo: “63% din populație nu face mișcare. Atunci de ce ne mirăm că nu avem sport de performanță?”

Gabriela Szabo, fosta mare campioană a României la atletism, în prezent președintele CSM București, spune că statisticile privind sportul de masă în România sunt tragice, iar lipsa rezultatelor n-ar trebui să ne mire.

Potrivit Gabrielei Szabo, peste 60% din populația României nu face exerciții fizice.

“Dacă ne uităm pe statistici, acum 10 ani, 60% din populație nu practica niciun fel de exercițiu fizic. Acum 3 săptămâni ne-am reîmprospătat memoria cu aceeași statistică, reactualizată, este mai tragic: 63% din populație nu practică niciun exercițiu fizic. Categoric avem nevoie de mișcare, de a pune în mișcare această mașinărie care se numește sport școlar, unversitar, avem nevoie de oameni care să se implice, nu doar să vorbească. Din păcate toată ziua vedem la TV oameni care ne dau sfaturi, dar nu se implică.

Vedem rezultatele naționale și internaționale, nici nu trebuie să ne uităm la statistici prea mult. Trebuie să vedem rezultatele sportive, că ăsta e efectul, cauza deja o știm. Atunci de ce ne mirăm că nu avem sport de performanță?”, a spus Gabriela Szabo.

Președintele CSM București a oferit și o scurtă informație privind ierarhia sporturilor ca număr de practicanți în Capitală.

“Sunt foarte puțini părinți care își permit să-și ducă copiii la sport. Cel mai popular sport este baschetul în București, dar tot baschetul este în mâna asociațiilor private, prea puțin se practică în cluburile sportive ale primăriilor sau ale cluburilor de la Steaua, Dinamo, la nivel de performanță. După aceea ne uităm puțin spre atletism, care la nivel de București a crescut ca număr de participanți, la handbal vedem un număr frumos de copii în cluburi, în rest, la alte sporturi, e cam tragic”, a declarat Gabriela Szabo.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -