Elisabeta Lipă, dezamăgită de finanțarea sportului: “Nu este nici măcar trecut la ‘și altele’. Practic suntem inexistenți”

Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre situația sportului românesc la jumătatea ciclului olimpic și despre problemele de finanțare pe care le întâmpină.

Canotajul românesc s-a bucurat de performanțe în ultima vreme, dar situația nu e deloc roz, spune Lipă.

“Dacă a performat canotajul, asta nu înseamnă că nu a suferit. Noi probabil am avut abilitaeta să știm cum să ieșim din această situație, dar vă spun la modul cel mai sincer, cu o floare nu poți face primăvară și mă gândesc cu înfrigurare că mai avem câteva luni și intrăm în linie dreaptă pentru calificarea la JO 2024 și nu se mișcă nimic, ba din contră, suferim enorm de mult, la nivel de finanțare, la nivel de cluburi, de complexuri.

Sportul nu este nici măcar trecut la “și altele”. Practic suntem inexistenți. Cum poți să nu te apleci către un domeniu care a adus atât de multă bucurie în atația ani de zile, la atâtea ediții de JO. Nu-mi vine să cred ce se întâmplă. Sper ca într-o bună zi ca sportului să i se dea ce i s-a dat până acum”, a declarat Lipă.

Elisabeta Lipă spune că aude în jurul ei oameni de sport care se plâng de finanțări, dar puțini sunt cei care iau atitudine: “Aud președinți de cluburi disperați, că n-avem bani de investiții, de utilități, de activitate sportivă, practic avem banii noștri pentru câteva luni de salarii. Și chiar nu înțeleg ce se întâmplă, la modul cel mai sincer vă spun, și nu pot să cred că doar pe mine mă îngrijorează soarta sportului”.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -