Emilian Hulubei: ,,Jucătorii de fotbal din România joacă pe datorie. Cluburile au datorii din ce în ce mai mari”

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a intervenit telefonic la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 03 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorii Răzvan Toma și Horațiu Sima, despre situația jucătorilor neplătiți din România.

,,Din păcate nu o ducem așa bine, din punct de vedere al jucătorilor, pentru că vedeți ce se întâmplă. Sunt datorii din ce în ce mai mari către ei, din parte cluburilor, însă încercăm să remediem această problemă, dar e destul de dificil, pentru că în contextul politic și în contextul economic actual. Este foarte greu să reușești ca și club de fotbal, să te ții de promisiuni și să achiți salariile la timp, pe lângă asta, mai avem și niște probleme de regulament pe care încercăm să le reglementăm de ceva timp.

Am găsit oportunitatea la federație să discutăm și să încercăm să impunem aceste implementări pentru sezonul competițional următor. Am cerut ca unele reguli care deocamdată sunt transpuse în regulamentul nostru total diferit, față de regulamentul FIFA, să fie transpus și jucătorii români să nu mai fie discriminați față de jucătorii străini. Aici vorbim de interpretarea justei cauze sportive, pentru un jucător care nu este plătit de 60 de zile, care poate să dea o notificare clubului, să le dea 15 zile, iar apoi să poată pleca. În România, un jucător care face această procedură, nu are posibilitatea ca un jucător străin care se duce la FIFA să devină liber de contract în orice moment, trebuie să se ducă la o comisie care judecă dacă are sau nu dreptate jucătorul”, a spus Emilian Hulubei la Radio Sport Total FM.

Discuția poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -