Elisabeta Lipă, despre sportul românesc: “Eu văd luminița de la capătul tunelului din toate unghiurile. Previziunile sunt că România va cuceri 10 medalii la Paris””

Pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Paris au intrat în linie dreaptă, cu mai puțin de 100 de zile până la startul competiției din capitala Franței.

Elisabeta Lipă, cea care conduce Agenția Națională pentru Sport, e optimistă în ceea ce privește revigorarea sportului românesc și a participării sportivilor români la JO de la Paris.

“Să știți că eu de fel văd această luminiță de la capătul tunelului din toate unghiurile. Eu cred că, dacă n-aș vedea această luminiță, n-aș putea să mă trezesc dimineața și să mă uit în oglindă și să zic am de rezolvat aia, și aia, și aia. Sunt o mie și o sută de probleme de rezolvat, dar luminița trebuie văzută, dar nu pot eu singură. Toți trebuie să vedem pentru că sportul nu trece printr-o perioadă frumoasă, nu poate să fie altfel decât ceea ce se întâmplă în jurul nostru, dar trebuie să fim optimiști, să privim în față, că mai avem sub 100 de zile și vin Jocurile Olimpice”, a declarat Lipă.

Potrivit companiei de cercetare Nielsen Gracenote, delegația României va câștiga 10 medalii la Paris, 2 de aur, 3 de argint și 5 de bronz, iar Elisabeta Lipă a declarat, în direct la Sport Total FM, că speră nespus ca această previziune să fie îndeplinită, pentru a scăpa de locul 45 ocupat de România în clasamentul pe națiuni la Tokio 2020, când sportivii noștri au cucerit doar 4 medalii.

“Obiectivul nostru este să reprezentăm cât mai bine și cât mai frumos România la JO și mă bucur că am citit, că avem grupul comitetului executiv la COSR, am văzut previziunile date de alții că România va cuceri 10 medalii la Paris. 2 medalii de aur, 3 de argint și 5 de bronz. Nu vă imaginați cât de mult mă bucur și mă rog la Dumnezeu să se îndeplinească această dorință a noastră și a celor care au considerat că suntem în stare să aducem 10 medalii, pentru că vom scăpa și noi de acel loc 45 pe care am terminat ultima ediție și cu speranța că toate măsurile care s-au luat după Tokio, iată că ne duc pe drumul cel bun

Am tot scăzut și Tokio a fost cu 4 medalii, cu 2 federații care au punctat și e frustrant. Mai ales pentru mine și pentru noi, cei care am fost de atâtea ori la JO, am trăit bucuria cuceririi medaliilor și de alți colegi ai noșstri, spiritul acesta de Olimpiadă, de sat olimpic. Îmi doresc foarte mult pentru sportivii noștri aceste medașii pentru că munca lor va fi încununată cu succes”, a explicat Lipă.

Acest bilanţ ar fi cel mai bun al României de la ultimele cinci ediţii ale JO de vară. La Beijing 2008 tricolorii cucerit nouă medalii (4-1-4), la Londra 2012 punctat de şapte ori (2-4-1), la Rio 2016 au câștgat patru (1-1-2), iar la Tokyo 2020 tot patru (1-3-0).

La JO de la Atena, în 2004, România a cucerit 19 medalii (8-5-6).

România a calificat până acum 80 de sportivi la JO de la Paris, la atletism, înot, box, kaiac-canoe, canotaj, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, polo pe apă, tenis de masă, lupte şi haltere.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -