Dorinel Munteanu a povestit cum a simțit cutremurul din Turcia: “A fost o sperietură foarte mare pentru toată lumea. A ținut foarte mult, 40-45 de secunde”

Oțelul Galați se află în cantonament în Antalya, iar cutremurul din Turcia, precum și replicile acestuia, s-au resimțit chiar și în acea zonă, la aproximativ 700 de kilometri distanță.

Dorinel Munteaunu a povestit experiența pe care a avut-o, spunând că este cel mai puteernic cutremur pe care l-a resimțit în viața sa, de o durată foarte mare, de peste 40 de secunde. Antrenorul Oțelului spune că lotul este bine și că oficialitățile de la Ambasada României la Ankara au luat legătura cu ei și s-au interesat că totul este bine.

“Toată echipa este bine, am tras o sperietură. Bineînțeles că ne uităm la ce catastrofă e asupra Turciei. Tot lotul este bine unde suntem noi în zona noastră. Mai avem 2 zile și venim acasă. Am fost la 700 km depărtare, am simțit cutremurul foarte tare, stând la etajul 6 am simțit cam vreo 40 de secunde. Și replica după aceea și pe cel de-al doilea, la ora 12 și ceva. A fost o sperietură foarte mare pentru toată lumea.

Am primit multe telefoane de la Ambasada de la Anakara și de la MAE, am luat legătura cu toată lumea să văd care e starea de spirit, dacă putem să rămânem, dacă nu. Ni s-a confiramt că e o zonă fără risc ridicat, așa că am decis să rămânem. Oficialitățile ne-au contactat imediat dimineața și chiar înainte de cutremur, am primit 6-7 mesaje de la Ankara, de la Ambasadă, în care ne spuneam că în caz de probleme, nu de cutremur, dar în caz de probleme să-i sunăm.

Îmi aduc aminte cutremurul din 1977, aveam 9 ani, dar fiind la țară nu prea s-a simțit. Am văzut repercursiunile. La mine nu s-a simțit foarte tare, dar acum într-adevăr e primul pe care l-am simțit foarte tare, pe o durată lungă. A ținut foarte mult, 40-45 de secunde”, a declarat Dorinel Munteanu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -