Doi dintre membrii de bază ai grupului umoristic “Vouă”, Adrian Pătrașcu zis “Biță” și Ioan Batinaș zis “Țife” au fost prezenți la Sport Total FM

La emisiunea “Trafic Sport” de la Radio Sport Total FM, de miercuri, 15 martie a.c., realizatorul Răzvan Toma i-a avut invitați în studio pe doi dintre membrii de bază ai grupului umoristic “Vouă”, Adrian Pătrașcu zis “Biță” și Ioan Batinaș zis “Țife”.

Fiind vorba de doi reprezentanți ai umorului, atmosfera emisiunii nu avea cum să nu fie decât una plină de bună dispoziție. S-a vorbit și despre sport, și despre umor, și despre show-biz, discuția fiind adesea pigmentată cu numeroase poante.

S-au abordat însă și teme serioase legate de viața pe care o trăim în general, dar și despre faptul că, printre altele, a scăzut mult calitatea umorului și a umoriștilor din ziua de astăzi.

“În perioada în care am făcut facultatea, a fost un noroc, pur și simplu, chiar o întâmplare. Atunci am cunoscut grupul «Vouă» într-o tabără la Bușteni, chiar în vacanța de dinainte de anul 1. Aveam o verișoară pe care nu o lăsau părinții să meargă în tabără și atunci eu am fost cumva acoperirea ei, drept pentru care am ajuns la Bușteni, într-o cameră unde erau 10 oameni cu doar 4 paturi. Eu fiind un montaniard la vremea respectivă și venind din Retezat, m-am culcat pe balcon, având sac de dormit și tot ce-mi trebuia. Ei jucau foarte multă canastă, dar și eu jucam foarte mult bridge pe vremea aceea și eram foarte obișnuit să fac cărțile. Primul lucru cu care i-am uimit a fost faptul că de trei ori la rând am tăiat cărțile și după ce le-am împărțit, iar apoi am întors ultima carte fiind perfect împărțite.

Am zis că dacă fac de trei ori lucrul acesta perfect, câștig eu și nu mai câștigă niciunul canasta. Eee și uite așa, în timpul jocurilor mai spuneam câte o glumă și la finalul taberei care a durat trei zile, mi-au zis că după 5 septembrie să merg cu ei la Izvorul Mureșului, la ziua lui Nicu Ceaușeșcu. Din cauză că nu venea niciunul dintre umoriști, m-au chemat pe mine să le zic niște goange și niște chestii. Acolo am făcut primul număr de improvizație cu o chitară. A fost reușit. Am făcut și oleacă de pantomimă, talentat fiind, asta pentru a mă scoate în evidență puțin. Am făcut o pantomimă pe o arie de operetă, iar băieții mi-au zis să mai vin la niște spectacole. De atunci, din 1982, am rămas în grup și am ținut nenumărate spectacole. «Vouă» însă mi-a rămas un hobby, un hobby cu care m-am infectat, un virus de care n-am scăpat nici până acum. În rest, mi-am văzut de viața mea și am încercat să fug de partea asta artistică“, a spus Adrian Pătrașcu la Radio Sport Total FM.

Ioan Batinaș zis “Țife”, a povestit despre cum a ajuns la rându-i în grupul “Vouă”, cu o întâmplare hazlie după ce a filmat un spectacol la TVR, iar acesta nu a mai fost difuzat din cauza unor glume care n-au fost pe placul celor de-acolo.

“Eu am terminat UNATC. Eram în anul 2 către anul 3, și am început să colaborez cu Radu Gabriel, care făcea parte din grupul «Vouă», la început fiind și asistent la UNATC. Era un festival, «Ușa deschisă», de teatru și comedie, care mai este și acum. M-a văzut și mi-a propus să facem un spectacol pentru TVR și datorită sau din cauza unor glume programul nu a mai fost dat. Ne-am strâns rudele și prietenii ca să ne uităm la TV, dar nu am mai fost dați. Pot spune că am fost primele victime ale «democrației», pentru că asta s-a întâmplat după Revoluție. Îmi aduc și acum aminte că trebuia să fie pe TVR 1, la 20:30, oră de maximă audiență. Însă a fost dat altceva! Am zis, stai așa, o fi pe TVR2?“, a spus Ioan Batinaș la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -