Dinamo, Poli Iași și Oțelul, la un nou început! Vezi cele mai bune performanțe ale nou-promovatelor din SuperLigă

Sezonul 2023/2024 al SuperLigii e aproape de start, anunță o nouă luptă superbă pentru titlul de campioană și locurile pentru cupele europene, iar un semn de întrebare vine din zona nou-promovatelor. Cât de bine se vor descurca Dinamo, Poli Iași și Oțelul? Vor reuși ele să bată cele mai bune performanțe ale nou-promovatelor din SuperLigă în sistemul cu play-off și play-out?

Locul doi în play-out, cel mai bun al unei nou-promovate

Tranziția dinspre Liga 2 spre SuperLigă e întotdeauna dificilă, pentru că nivelul și pretențiile cresc, lotul de jucători trebuie îmbunătățit pe repede-înainte, iar adversarii sunt mult mai puternici. În această situație se vor afla Dinamo, Poli Iași și Oțelul Galați, cele trei nume noi de pe harta SuperLigii în acest sezon. Toate trei au ca obiectiv salvarea de la retrogradare și construirea unei echipe puternice pentru un eventual al doilea sezon consecutiv în SuperLigă, dar istoria recentă ne spune că și nou-promovatele au șansa lor.

În actualul format al SuperLigii, Gaz Metan Mediaș, în sezonul 2016/2017, a tras un prim semnal că soarta echipelor nou-promovate nu e decisă dinainte. Medieșenii au terminat campionatul cu 39 de puncte, suficient pentru a ocupa locul al doilea în play-out și a nu avea emoții cu privire la retrogradare. Tot 39 de puncte a strâns și Rapidul în stagiunea 2021/2022, suficient însă pentru locul al treilea în play-out. La capitolul premiante mai regăsim Petrolul Ploiești, locul al doilea în play-out-ul sezonului trecut, UTA Arad, a doua în play-out-ul stagiunii 2021/2022 și Sepsi, ocupanta poziției a treia în play-out-ul din 2017/2018.

Enigma Dinamo

Dacă în cazul Politehnicii Iași și al Oțelului Galați lucrurile par la locul lor, Leo Grozavu și Dorinel Munteanu zbătându-se să creioneze un lot care să le permită rămânerea în SuperLigă, situația lui Dinamo e ceva mai complicată. Al doilea cel mai mare brand din fotbalul românesc a reușit o promovare pe care mulți o consideră miraculoasă, iar stagiunea 2023/2024 e una cât se poate de importantă pentru prezentul și viitorul clubului. Felicitat de toată lumea pentru performanța reușită surprinzător, Ovidiu Burcă nu se află în situația omologilor de la Iași și Galați și, cel mai probabil, va trebui să se bazeze și în SuperLigă pe nucleul de jucători cu care a reușit promovarea, situația actuală financiară nepermițând întăriri masive la nivelul lotului de jucători. Cu mai puțin de două săptămâni înaintea startului, Dinamo e o adevărată enigmă și toată lumea se întreabă dacă Ovidiu Burcă va mai reuși un miracol!

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -