David Popovici: ”Vreau să fiu cel mai bun din lume!”. Cum a explicat gafa de la Europene, când s-a oprit înainte de finalul cursei

David Popovici, noul campion european în bazin scurt în proba de 200 metri liber a revenit acasă, la București și a declarat că are planuri mari pe viitor. Sportivul în vârstă de doar 17 ani spune că îți dorește să fie cel mai bun înotător al lumii.

”Mă bucur că am ieșit campion european în bazin scurt, dar sunt și conștient că mulți dintre adversarii mei au lipsit de la această competiție.

Nu au venit din anumite motive, dar adevăratul meu obiectiv este să fiu cel mai bun din lume.

Cu siguranță, în câțiva ani acest lucru se va împlini”, a spus Popovici.

Sportivul român a oferit și unul dintre momentele amuzante ale Campionatelor Europene de natație în bazin scurt de la Kazan, din Rusia. El s-a oprit în cursa de 400 metri liber după doar 14 bazine, deși proba numără 16 lungimi de bazin. În acel moment, Popovici era liderul cursei, dar din cauza opririi, a încheiat cursa pe locul doi, însă a pierdut secunde prețioase și nu a mers în finală.

”La 400 de metri sunt 16 bazine, în bazin scurt, și pur și simplu mi s-a întâmplat să nu mai număr bine. Dar, am învățat din asta și nu se va mai întâmpla asta”, a explicat David Popovici.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -