Dănuț Lupu, despre meciul Germania – România: ,,Se poate întâmpla o minune, cândva i-am bătut și cu 5-1″

Dănuț Lupu, fostul jucător al echipei din ,,Ștefan cel Mare”, a intervenit la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 7 octombrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre radiografia sportului românesc. 

,,Echipa Germaniei la ora actuală, este una dintre cele mai bune naționale. Au avut și ei o perioadă mai nefastă, dar și-au revenit. Noi nu ne mai revenim deloc. Poate că noi trebuie să învățăm ceva despre țările care s-au dezvoltat sau țările care și-au revenit puțin după ani de eșecuri. (…) Avem șanse că orice meci începe de la 0-0, deci avem șanse. Acum trebuie să recunoaștem că echipa Germaniei, au un lot foarte bun și au jucători valoroși. Eu cred că Mirel va reuși cu echipa să facă un joc bun și chiar dacă vom pierd vom face un scor echitabil. Ar fi un rezultat pozitiv dacă ne-ar bate doar cu 1-0. Se poate întâmpla și o minune, cândva i-am bătut și cu 5-1. Dacă prindem și noi o zi foarte bună și ei o zi slabă,  se poate întâmpla și o minune”, a spus Dănuț Lupu, la Radio Sport Total FM.

Dănuț Lupu trage un semnal de alarmă cu privire la centrele de copii și juniori:

,,Eu spun că avem mari probleme la centrele de copii, nu mai există nici antrenorii care erau cândva. Eu sper în 3-4 ani să ne revenim și noi, trebuie să recunoaștem că suntem o țară care de-a lungul anilor a scos sportivi extraordinari. Atâta timp cât nu se mai face ora de sport în școli și licee, care era defapt obligatorie, astăzi a devenit un eșec. Înainte nici nu aveai voie să te învoiești de la ora de sport, însă astăzi nici nu se mai face ora de sport. Să știți că de vină sunt și părinții, copiilor le convine mult mai mult să stea cu telefonul în mână, decât să facă mișcare și sport. Înainte ne jucam în fața blocului, pentru că nu aveam telefon, nu aveam nimic. Acum te uiți cum toți copiii stau pe telefoane. Acum, foarte mulți și-au făcut școli de fotbal, dar dacă școlile de fotbal nu au continuitate și copilul la 14 ani nu ai ce să faci cu el, copilul ăla se lasă de sport. Sunt mai multe probleme, mai ales în fotbal”, a adăugat Dănuț Lupu.

Dănuț Lupu: ,,La noi fiind taxele foarte mari, toată lumea a fugit să mai investească în sport”

,,În primul rând ar trebui să ne ajute și statul. Peste tot în Europa se plătește 3% TVA, la sport, însă la noi se plătește 19%. E foarte greu să bagi bani în fotbal, în contextul în care plătești atâția bani în impozite. Gândiți-vă că dacă ai un salariu de 200 de mii în liga 1, plătești 40 de mii la stat. În afară la 200 de mii, plătești doar 6 mii taxe. La noi fiind taxele foarte mari, toată lumea a fugit să mai investească în sport”, a mai spus Dănuț Lupu.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -