Cum se prezintă România la meciurile cu Finlanda și cu Bosnia: se apără cu debutanți, iar atacanții au, în total, 11 goluri la națională

Naționala de fotbal a României se află în fața a două meciuri capitale în UEFA Nations League. Vor fi ultimele două partide contând pentru Grupa 3 din Liga B, unde România se află pe ultima poziție, după Bosnia (8p), Muntenegru (7p) și Finlanda (4p).

Vineri, 23 septembrie, de la ora 21:45, pe stadionul „Olimpic” din Helsinki, România dă piept cu Finlanda, pentru ca trei zile mai târziu, luni, 26 septembrie, tot de la ora 21:45, să se lupte în „Giulești” cu Bosnia- Herțegovina.

Cu Finlanda, României i-a mers bine, cel puțin la meciul-tur. Tricolorii au câștigat cu 1-0 în Giulești, adunând unicul gol și singurele puncte din grupă.

Bosnia este un adversar redutabil, care însă a suferit teribil în deplasările din România. Stadionul Rapidului a purtat noroc naționalei noastre, în urmă cu mai bine de un deceniu. Pe 3 iunie 2011, în Giulești, România distrugea Bosnia, scor 3-0, cu dubla lui Marica și reușita lui Mutu.

Se spune că, atunci, tactica a făcut-o Mutu, care i-a transmis antrenorului Răzvan Lucescu să bage în teren tot ce are România mai bun, în frunte cu Lucian Sânmărtean, autorul unei prestații superbe.

România avea atacanți cu statistici bune. Cu 35 de goluri în 77 de apariții, Mutu deține recordul de goluri la națională, la egalitate cu Hagi. Și Marica are cifre impresionate la națională: 25 de goluri în 71 de selecții. În apărare evoluau Tamaș și Săpunaru, veterani cu evoluții precise în prezent la Petrolul, respectiv Rapid. Ei sunt ceruți acum insistent, pentru a-l înlocuit pe absentul Chiricheș.

A fost ultimul meci la națională pentru Răzvan Lucescu, care și-a dat demisia. În preliminariile pentru Euro 2012, România era într-o grupă cu Franța, Belarus, Albania, Bosnia și cu Luxemburg.

Cine poate marca de această dată? Atacul îi cuprinde, la actuala acțiune, pe George Pușcaș (30/8), pe Denis Alibec (25/2) și pe Florin Tănase (14/1). Primii doi sunt vârfuri de bătaie, iar ultimul se remarcă prin viteză, la fel ca și mijlocașul ofensiv Denis Drăguș, cu prestații lăudate și eficiente la Standard Liege (Belgia). În total, atacanții au marcat doar de 11 ori. Astfel, daca ne uitam la cotele la pariuri pentru aceasta piața, putem observa ca Alibec are cota 3.45 sa marcheze oricând un gol impotriva Finlandei, o dubla este cotata cu 18.00, iar un pariu pe meciurile Nations League senzațional ar fi Alibec realizează un hattrick cotat la 121.00

Selecționerul Edy Iordănescu mizează pe tineri la toate nivelurile. Între buturi va intra Ionuț Radu, cu intervenții eroice, dar și cu erori la nou-promovata Cremonese. Românul este portarul cu cele mai multe parade din Serie A, potrivit statisticilor.

Avea 38 înaintea ultimei runde din Italia, înaintea duelului cu Lazio, 0-4, dar după un eroic 1-1 cu Atalanta. Rapidistul Horațiu Moldovan, lider în Superligă, și Ștefan Târnovanu, de la FCSB, singurul dintre cei 3 care evoluează în acest sezon în cupele europene, sunt ceilalți doi gardieni chemați să apere buturile României. Niciunul n-a debutat încă la națională, unde postul era „arestat” de câțiva ani de Florin Niță.

Căpitanul Vlad Chiricheș, de la Cremonese, s-a accidentat la echipa de club și va absenta, iar greul în apărare va pica pe fundași centrali tineri, Adrian Rus (Pisa/Italia/14 selecții/0 goluri), Ionuț Nedelcearu (Palermo/Italia/21/2) și Andrei Burcă (CFR  Cluj/12/0).

Sunt apărători masivi, de bătaie, dar care nu au capacitatea de a construi arătată de Chiricheș, pe care însă îl trag în jos câteva intervenții tragi-comice, care au costat naționala goluri încasate și puncte pierdute.

Coordonatorul de la mijloc va fi Nicolae Stanciu, care are un sezon bun la Wuhan Three Towns, liderul din China. Cu 54 de selecții, fostul FCSB-ist are 11 goluri sub tricolor și va fi căpitanul echipei.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -