Mircea M. Ionescu: “Pentru săracul suporter, o victorie a naționalei echivalează cu un drog moral, într-o societate sufocată de minciună, ipocrizie și sărăcie”

Mircea M. Ionescu, fost comentator sportiv, jurnalist și dramaturg, a fost prezent în studioul Sport Total FM, într-un dialog savuros cu Narcis Drejan, despre problemele actuale ale societății, sport în general, dar și perioada comunistă.

Ajuns la 77 de ani, Mircea M. Ionescu spune că tinerețea este o stare de spirit, iar scrisul reprezintă o terapie. Totodată, acesta a declarat că speră ca naționala să renască, victoriile reprezentând mari bucurii pentru suporterul de rând.

“Tinerețea e o stare de spirit, asta mi-a spus-o Ioan Chirilă, profesorul meu de gazetărie și de viață. Și așa este, nu mă simt deloc bătrân.

Îmi fac curaj să descopăr o renaștere a naționalei, că trebuie să renască. Pun o intrebare logică: în această societate, cum vrei noi ca fotbalul să fie altfel?

Naționala din anii ’90 a reușit să depășească stadiul societății în marea învălmășeală, nu știu dacă va mai reuși și astăzi. Din păcate, logica își spune cuvântul și în privința sportului și mai ales a fotbalului românesc, totul pleacă de sus. Ne uităm cine conduce fotbalul, degeaba ne uităm, degeaba ziariștii scriu, nu se schimbă nimic, dimpotrivă.

Și atunci săracul suporter, care pentru el o victorie a naționalei de fotbal echivalează cu un drog moral, cu o gură de aer într-o societate sufocată de minciună, de ipocrizie, de sărăcie… Vine iarna acum și prognozele spun că numai la bucurii nu ne putem aștepta. Hai să ne facă bucuroși naționala, că la campionatul intern aștepările sunt zadarnice”, a declarat Mircea M. Ionescu.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -