Florentin Pera: “Eu am încredere în jucătoarele românce, sunt jucătoare cu calități. Problema e legată de numărul de minute jucate”

Florentin Pera, noul selecționer al naționalei feminine de handbal a României, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre provocările pe care le are în noua sa calitate și despre Campionatul European care se va desfășura în luna noiembrie, cu România la start.

Deși ordinul Novak impune ca echipele românești să aibă cel puțin 40% jucători români pe teren, acest lucru este des încălcat în handbal, unde există extrem de mare de jucători și jucătoare străine. Florentin Pera consideră că problema principală este că handbalistele românce tinere nu primesc suficiente minute, iar acest lucru se va vedea la echipa națională.

Totodată, selecționerul spune că naționala se află într-un moment de tranziție, în care multe jucătoare cu experiență se află pe finalul carierei, astfel că cele tinere trebuie ajutate să prindă experiență.

E o mare onoare și o mare responsabilitate de a fi selecționerul României. Consider că e un vis împlinit pentru mine, chiar dacă am antrenat o echipă de top ca CSKA Moscova, echipa națională e o mare onoare pentru mine.

Este prematur să vorbim despre minutele jucate de fiecare jucătoare româncă, desigur că mi-aș dori ca ele să acumuleze cât mai mult timp pe teren, având în vedere că în aceset an EURO este în noiembrie. Timpul e foarte scurt, avem doar 2 acțiuni înainte de Campionatul European. Dacă ele nu vor juca, va fi dificil pentru noi, se va simți la națională. Nu pot eu să decid lucrul ăsta și ele prin tot ceea ce fac la antrenament, pregătire, la jocuri, trebuie să se impună prin joc, prin valoare, și sp acumuleze minute. Este bine că rezultatele echipelor sunt pozitive în Liga Campionilor și acest lucru este benefic pentru moralul și încrederea lor.

Este adevărat că la momentul respectiv erau jucătoare care jucau în străinătate sau erau valoroase. În acest moment avem jucătoare de viitor, e o perioadă de tranziție, sunt anumite jucătoare care sunt în ultimii ani la echipa națională și trebuie să le ajutăm pe cele tinere să crească treptat și să facă pasul.

În această perioadă am monitorizat în jur de 50 de jucătoare, am înaintat către EHF un lot de 35 de jucătoare, din care putem lua în orice moment pentru acest turneu final. Eu am încredere în jucătoarele românce, sunt jucătoare cu calități. Problema e legată de numărul de minute jucate. Este foarte important ca ele să joace, în mod special în competițiile internaționale, acolo acumulează cea mai mare experiență”, a declarat Florentin Pera.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -