Cristi Dulca are încredere că România se poate lupta de la egal la egal cu Olanda: “Nimic n-a fost întâmplător până acum”

Cristi Dulca s-a arătat extrem de bucuros după calificarea României în optimile EURO 2024. Fostul internațional spune că această performanță reprezintă un vis care nu se mai termină.

Dulca le ține în continuare pumnii tricolorilor și speră să treacă de Olanda și să se califice în sferturile de finală.

Dulca l-a lăudat pe Edi Iordănescu pentru modul în care a reușit să transforme echipa într-un grup unit, fără individualități. Fostul selecționer al naționalei feminine are încredere că tricolorii se pot lupta de la egal la egal cu Olanda pentru un loc în sferturi:

„Ca orice român, m-am bucurat în primul rând că ne-am calificat. Ăsta e primul lucru. Dacă ne gândim că în urmă cu 2 ani România era pe ultimul loc în Nations League și nimeni nu era foarte optimist de viitorul naționalei, uite că am terminat grupa de la EURO pe primul loc și cred că nimeni nu se aștepta. Lucrul acesta trebuie să ne facă mândri.

Ceea ce a realizat naționala la turneul final reprezintă un vis din care nu ne trezim. Sper să stăm cât mai mult acolo, să trecem cu bine de meciul cu Olanda. Olanda mi se pare puțin sub Belgia, dar clar nu va fi un meci ușor.

Cel mai important lucru este că Edi Iordănescu a știut ce înseamnă jucătorul român și a format încet, încet o echipă de suflet, cum zice el. S-a format un grup unit, în care joacă fiecare pentru celălalt, fără individualități. Și la aspectul tehnic s-au văzut multe lucruri pozitive.

Am văzut în interviuri că au spus că nu vor să se oprească aici. Sigur au vorbit între ei, iar bucuria și satisfacția calificării s-au terminat a doua zi. Ar fi bine asta, să se concentreze pe următorul meci. Cred că echipa actuală are capacitatea să se bată de la egal la egal cu Olanda. Nimic n-a fost întâmplător până acum.”, a spus Cristi Dulca.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -